Coming soon

Vastgoedfotografie & Nabewerking

Terug naar het cursusoverzicht

InDesign

Aantal dagen 9 weken online/1 praktijkdag
Lestijd praktijkdag 10.00 – 15.00
Huiswerk belasting 4-8 uur per week
Prijs €697,- excl. btw & incl. 9 weken toegang tot alle online lessen, 1 praktijkdag (incl. koffie/thee en lunch) en adviesgesprek aanschaf foto-apparatuur
Docenten Liesbeth Oldeman & Ursula Ouwerkerk
Aantal plaatsen 12
Locatie praktijkdag ETC Design Center Europe
Randweg 20, 4104 AC
Culemborg
Lesmateriaal
Aanwezig alle lessen en werkbladen zijn online beschikbaar in de vastgoedstyling community
Zelf mee te nemen camera en statief
Data praktijkdagen

26 september 2024

Heeft u een vraag? Bel +31 (0)85 0041890 of stuur direct een e-mail

Cursus

Vastgoedfotografie & Nabewerking

Leer professionele woningfoto’s maken en nabewerken, zodat je professioneel aan de slag kunt als vastgoedfotograaf.

Speciaal geschikt voor:

 • vastgoedstylisten die professionele vastgoedfoto’s willen maken
 • interieurstylisten die professionele interieurfoto’s willen maken (voor hun portfolio)
 • makelaars die zelf hun woningen voor de verkoop willen fotograferen
 • fotografen die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van vastgoedfotografie
Wat komt er aan bod:
De 9-weekse cursus bestaat uit een combinatie van online lesmodules, live praktijkdag en online huiswerksessies. De cursus bestaat uit de volgende lesmodules:
 • Cameravaardigheden: Jij leert je eigen camera door en door kennen. Je raakt vertrouwt met je eigen apparatuur. Je ontdekt waar alle belangrijke instellingen voor een woningfotograaf zitten.
 • Basiskennis fotografie: Je leert de basis over de belichtingsdriehoek, zodat je begrijpt op welke wijze je foto's op de juiste manier kunt belichten. Je ontdekt verschillende camerastandpunten speciaal voor vastgoedfotografie. Daarnaast leer je meer over de techniek van RAW-bestanden en kun je met HDR-fotografie aan de slag.
 • Compositie: Je ontdekt verschillende camerastandpunten speciaal voor vastgoedfotografie, zodat je interessante en aantrekkelijke foto's maakt. Je krijgt ook tips uit de praktijk welke onderdelen in welke ruimtes in en om een woning belangrijk zijn om op de foto te zetten.
 • Woningpresentatie: Je leert hoe je als fotograaf optimaal kunt voorbereiden op een fotoshoot, zodat een woning efficient en aantrekkelijk door jou wordt gefotografeerd. Verder verdiep je je in de verschillende mogelijkheden die Funda biedt op het gebied van woningpresentatie.
 • Oefenen in de praktijk: In de 5e week van de cursus vindt de praktijkdag plaats. Je gaat op die dag onder professionele begeleiding binnen- en buitenfoto's maken. Je ontdekt vanuit welke hoeken en welke ruimtes je het beste kunt fotograferen. Je krijgt tips uit de praktijk, waarmee jij meteen aan de slag kunt als vastgoedfotograaf. Ook weet je na deze dag hoe hoogtefotografie en 360º-fotografie werkt.
 • Nabewerken: Jij leert jouw foto's na te bewerken met behulp van Adobe Lightroom Classic . Je leert de foto’s op de juiste manier te importeren en opslaan in de bibliotheek. Ook hoe je de nabewerkte foto's exporteert in het juiste formaat, inclusief copyright teksten. Deze foto's kun jij aan je klanten en makelaar opleveren, zodat die meteen op Funda worden geplaatst.
 • Eindopdracht: De cursus rond je af met het maken van een eindopdracht. Daar heb je de laatste 3 weken de tijd voor. Hiervoor maak je een aantal vastgoedfoto's die je ook gaat nabewerken. Als deze foto's positief worden beoordeeld door de docenten, ben je klara voor het echte werk!
logo Vastgoedstylingopleiding

Schrijf je nu direct in