Datum: 11 januari 2017

London wallpapers IV: Chique behang uit de archieven

Little Greene staat bekend om zijn traditie oude ontwerpen nieuw leven in te blazen. De Britse verf- en behangfabrikant is opnieuw de archieven van English Heritage ingedoken om historische ontwerpen op te sporen, die succesvol aangepast kunnen worden aan de interieureisen van de 21e eeuw. De nieuwste collectie, London Wallpapers IV, is een glorieuze verzameling van authentieke motieven, die afkomstig zijn uit de regio Londen. Door een nieuwe schaalverdeling en nieuwe kleuren toe te passen, zijn de oude motieven geschikt geworden voor moderne interieurs. De collectie wordt in januari 2017 gelanceerd tijdens Déco-Off Parijs.

De collectie bestaat uit 12 ontwerpen met in totaal 58 behangen in een aantrekkelijk palet van klassieke en eigentijdse kleurstellingen, aangevuld met subtiel gedrukte structuren. De nieuwe behangcollectie omvat zeven nieuwe patronen in een verscheidenheid aan prachtige tinten. Vijf patronen zijn reeds onderdeel van de bestaande Little Greene collectie, waarbij de oorspronkelijke Little Greene kleurstelling binnen London Wallpapers IV gecombineerd is met nieuwe, modernere kleuren.

De originele patronen zijn afkomstig uit drie eeuwen Brits ontwerp en gaan terug naar de periode tussen 1760 en 1950. De meeste werden in Londen geproduceerd en sierden chique stadspanden en landhuizen. Elk ontwerp heeft zijn eigen, tot de verbeelding sprekende, herkomst, die te herleiden is tot aan het huis waarin het werd ontdekt.

Hiernaast treft u een greep uit de in totaal 58 behangen. Wilt u meer weten over deze specifieke behang soorten, dan kunt u hier meer over lezen op Little Greene Blog.