Datum: 20 januari 2017

Cole & Son, één van ‘s werelds meest vermaarde behangmerken, heeft tijdens het jaarlijkse evenement Paris Déco Off in januari 2017 haar nieuwste collectie gelanceerd met de naam Ardmore. Deze collectie is gemaakt in samenwerking met het Zuid-Afrikaanse Ardmore Ceramic Art (http://ardmoreceramics.co.za).

Ardmore’s charmante en uitbundige keramische creaties vertegenwoordigen een geschiedenis en erfgoed die diep geworteld zijn in de Afrikaanse traditie en cultuur. Het ambacht en vakmanschap en de geschiedenis worden door Cole & Son gewaardeerd en gedeeld. De Ardmore collectie biedt een scala aan spraakmakende, geanimeerde en illustratieve behangsels en borders die een nieuwe dimensie toevoegen aan de Cole & Son schatkamer.

Traditionele motieven en complexe patronen zijn nauwkeurig nagetekend in de Cole & Son design studio en omgevormd tot een opmerkelijk geraffineerde behangcollectie die subtiele verkenningen van de levendige traditionele Afrikaanse cultuur omvat. De kleuren zijn ontleend aan het natuurlijke landschap; van de krijtachtige, okerkleurige woestijnvlakten en door de zon gebleekte glinsterende aardlagen, tot het levendige frisse groen van de regenwouden en de exotische kleuren van de inheemse flora en fauna.

Cole & Son’s Creative Director Shauna Dennison zegt over de collectie: “Ik bewonder Ardmore Ceramics al vele jaren en ben erg aangetrokken tot hun geschiedenis en eigenzinnigheid en het is een voorrecht en genoegen om deze geweldige verhalen te mogen vertalen in een behangcollectie.”

Ardmore oprichtster Fée Halsted merkt op: “Gedurende meer dan 30 jaar hebben de Ardmore kunstenaars en ik ons grondig verdiept in de Zoeloe-provincie KwaZoeloe-Natal, waar schitterend keramiek wordt gemaakt dat een goede bron van inkomsten biedt voor vele families. Het feit dat Cole & Son onze Zuid-Afrikaanse ontwerpen en artisticiteit heeft ontdekt en gekozen is een grote eer en wij zijn er erg trots op om de eerste Afrikaanse ontwerpers te zijn die een dergelijk prestigieus eerbetoon hebben bereikt! Het werken met Cole & Son’s Creative Director Shauna Dennison was een groot plezier en dat is voor mij waar het allemaal om gaat.”’

Het kleurrijke, levendige en bijzondere Ardmore keramiek eert en viert Afrika’s vogels, katachtige roofdieren, olifanten, neushoorns, krokodillen, ondeugende apen en exotische bloemen, evenals de mooie patronen van Zoeloe kralenwerk en de geweven manden.

Geprezen als “modern day collectibles” door veilinghuis Christie’s, heeft het werk van Ardmore’s kunstenaars vele prijzen gewonnen. Hun werk is te zien in toonaangevende galerieën en collecties in Zuid-Afrika en het buitenland, waaronder het Museum of Art & Design in New York, het Museum of Cultures in Basel, de Ford Foundation in New York en het Wiener Museum of Decorative Arts in Florida.