Datum: 14 juni 2017

OCULAIRE: TROPISCHE MODERNITEIT

Natuurlijke materialen als rotan, riet en sisal winnen aan populariteit. Ze brengen karakter, textuur en warmte in je interieur met een vleugje exotisme. Arte ontwikkelde daarom Oculaire: handgemaakte muurbekleding van sisalvezels. De collectie bestaat uit hedendaagse en speelse dessins, die op een subtiele manier voor een tropische vibe zorgen.

Met Oculaire haal je een heel bijzondere muurbekleding in huis. De sisal wordt namelijk met de hand geweven. Doordat de muurbekleding ook nog eens op basis van een natuurlijk materiaal als sisal werd gemaakt, krijg je een heel puur product. Het weefsel wordt met een stans in stukjes gesneden. De uitgesneden elementen worden dan met de hand ingelegd en verlijmd in een patroon dat een trompe-l’oeil-effect creëert. Een proces dat met uiterste zorg moet gebeuren, en daarom enkel is weggelegd voor de echte vakman. Oculaire omvat vier dessins en één uni.

Synchroon
Een visgraatmotief komt vaak druk over, maar door het met sisal uit te voeren, krijg je een veel zachter en natuurlijker dessin. Een lust (en dus geen last) voor het oog. Ook de zachte kleurschakering in het weefsel zorgt voor een rustig patroon dat mooi uitgebalanceerd oogt. Bovendien doet dit soort dessin je ruimtes hoger lijken.
Combine uit de collectie Oculaire van Arte. 7 kleurvariaties.

Tropische geometrie
Insignia combineert de botanische trend met geometrie op een moderne manier. Door met structuren en vormen te werken, haal je de natuur op een aparte en speelse manier in huis. Ook hier garanderen de kleurschakeringen in het weefsel een zachte overgang in het patroon.
Insignia uit de collectie Oculaire van Arte. 7 kleurvariaties.

Metrische tegels
Heb je het graag iets excentrieker? Metric speelt met verschillende vormen en figuren die samen een fascinerend patroon opleveren. De opeenvolging van figuren doet denken aan aparte tegelformaties. Kies voor één overlappende kleur als je een subtiel lijnenspel wilt, of ga voor de tricolore als het opvallender mag.
Metric uit de collectie Oculaire van Arte. 7 kleurvariaties.

Afronden
Ronde vormen zijn alomtegenwoordig in het interieur en mogen ook op de muur gezien worden. Unite laat cirkels schijnbaar samenkomen met een optische illusie. De contrasterende lijnen en kleurschakeringen in het patroon geven een extra dimensie aan het dessin.
Unite uit de collectie Oculaire van Arte. 7 kleurvariaties.

Rust en warmte
Line is de uni die deze collectie compleet maakt. Geen opvallende patronen hier, maar een effen muurbekleding die rust en warmte uitstraalt. Ook Line wordt vervaardigd uit sisal, waardoor het perfect te combineren is met elk van de dessins uit deze collectie.
Line uit de collectie Oculaire van Arte. 13 kleurvariaties.

Voor meer informatie over de Oculaire collectie van Arte kunt u terecht op www.arte-international.com