Frezoli Lighting

“Wij ontwerpen nog steeds alles in ons eigen atelier.”

Hoe is het bedrijf ontstaan?

Michel Gelissen: “20 jaar geleden is ons bedrijf ontstaan dankzij een hobby en uiteindelijk is het uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Toch ontwerpen wij nog steeds alles in ons eigen atelier en worden de lampen hier nog handmatig gemaakt, geassembleerd en afgewerkt.”

Waaruit bestaat uw collectie?

“Met behulp van natuurlijke materialen zijn we gekomen tot onze huidige collectie. Deze bestaat uit een uitgebreid assortiment van binnen- en buitenverlichting. Geïnspireerd door het verleden zijn lampen ontstaan die niet alleen zorgen voor goede verlichting maar ook voor sfeer. Er zijn twee merken: Tierlantijn wordt gekenmerkt door een landelijke, stoere uitstraling. De Frezoli lijn wordt gekenmerkt door een industriële uitstraling.”

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

“Af en toe schuim ik antiekmarkten af op zoek naar stukken die me fascineren. Ik vind het interessant om een oude lamp technisch te analyseren en om sommige onderdelen te hergebruiken in een nieuw ontwerp. Zo krijg je een interessante mix van oud en nieuw.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om op ETC Design Center Europe te gaan exposeren?

“We beseften meteen dat onze ontwerpen zouden aanslaan als mensen ze met hun eigen ogen zouden zien. Daarom hebben we ervoor gekozen om beide collecties op ETC Design Center Europe te presenteren. Tot op de dag van vandaag steken we veel tijd en energie in het bouwen van onze stands, zodat ze echt een visitekaartje vormen van Frezoli Lighting.”