Reynaldo

“De wereld verandert. Textiel verandert. Reynaldo verandert mee.”

Waaraan herken je een echte Reynaldo?

De collecties van Reynaldo zijn heel eigentijds. De wereld verandert. Textiel verandert. Reynaldo verandert. De veranderingen van vandaag geven vorm aan de trend van morgen. Stap voor stap zien we nieuwe trends ontstaan en oude trends verdwijnen. Reynaldo verstaat de kunst om actuele trends te vertalen naar een eigentijds assortiment van bijzondere meubel- en gordijnstoffen. Onze emotie en ons gevoel wordt verteld door onze producten. Het resultaat is de bijzondere collectie van Reynaldo.”

Hoe verloopt het proces van van trend naar een eerste schets?

“Zoveel trends, zoveel mogelijkheden. Ons verhaal is helder en duidelijk. We beginnen met het duiden van de huidige, waarneembare trends. Reynaldo kijkt, voelt en beleeft de wereld. Vanuit die waarneembare trends vertellen wij ons verhaal. Het verhaal van onze collectie. Onze collectie draait om focus, de juiste keuze en gerichte spotlights. De schetsen vertellen het begin van ons verhaal. Dit begin leidt ons bijna vanzelfsprekend naar het volgende hoofdstuk. Vanuit hier tekenen we verder aan de exacte lijnen, duidelijke vormen en definitieve ontwerpen. We maken keuzes en schrijven verder aan ons verhaal. Hier geven we inhoud, spanning en opbouw aan een duidelijke, karakteristieke collectie. Een kwestie van concentratie, creativiteit en continuïteit. Elk ontwerp vertelt zijn eigen verhaal, altijd gebaseerd op de eerste zinnen uit de schetsfase. Zoveel ontwerpen, zoveel hoofdstukken. Tezamen geven zij vorm en inhoud aan ons verhaal, onze collectie.”

Hoe ontstaat een nieuwe collectie?

“Ontwerpen, materialen, kleuren, dessins en patronen; stuk voor stuk vormen het de hoofdstukken van ons verhaal. Elk detail verdient volop onze aandacht; van stiksels, afwerking en materialen tot kleuring, stijl en sfeer. Een langdurig proces waarin we stap voor stap, hoofdstuk na hoofdstuk het verhaal van onze collectie optekenen. Onderweg focussen we continu op de totale samenhang, onderliggende gedachte en de betekenis van onze gehele collectie.”