Origin – luxury wallcoverings

“De symbiose van onze creativiteit en het ambacht van behang maken is de kracht van Origin”

Hoe is (naam uw bedrijf) ontstaan?

Origin staat voor oorspronkelijkheid en eigenheid; over dingen terugbrengen tot hun essentie. De fabriek van Origin – luxury wallcoverings is in 1948 opgericht.

We maken een grote verscheidenheid aan bijzondere en luxueuze wandbekleding collecties voor zowel particuliere interieurs als professionele projectinrichtingen. Alle Origin wandbekleding wordt door onze eigen designers ontworpen en in onze eigen boutique fabriek in Nederland gemaakt.

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

We laten ons eigenlijk heel breed inspireren. Vanzelfsprekend kijken we naar de geijkte dingen, de mode en de interieurmode en op beurzen enzovoorts.

Veel belangrijker vinden we echter om naar de wereld om ons heen te kijken. Wat drijft mensen? Welke behoeften hebben ze? Hoe veranderen die? Wat betekent dat voor de manier waarop mensen hun leefomgeving willen inrichten en daarmee hun interieur of het interieur van hun zaak?

Wat maakt uw bedrijf uniek?

Onze gespecialiseerde boutique fabriek in combinatie met onze eigen studio maakt dat we tot een hele innige samenwerking tussen studio en fabriek kunnen komen. Dit zou ons nooit op deze manier lukken als we zoals de meeste andere hoogwaardige aanbieders afhankelijk zouden zijn van de productiemogelijkheden van derden.

Het voordeel van zo’n innige samenwerking is dat we veel sneller dan anderen nieuwe dessins kunnen ontwikkelen en daarmee veel sneller kunnen inspelen op trends.

Veel belangrijker echter, is dat de ontwikkeling van nieuwe effecten en het gebruik van nieuwe materialen op een bijna natuurlijke manier als een samenspel tussen de mensen in de studio en de productie ontstaat.

Het hebben van een eigen fabriek maakt uiteraard ook dat je volledige controle over de kwaliteit van het eindproduct houdt en je door de hele keten kan leren van de feedback van de eindgebruiker.

Hoe bent u op ETC Expo terecht gekomen?

Wij merken dat het behang van Origin – luxury wallcoverings steeds meer door interieur architecten en stylisten wordt toegepast. Het bijzondere design in combinatie met goede technische eigenschappen zoals een goede classificatie voor brandwerendheid, lichtechtheid en wasbaarheid zal hier ongetwijfeld ook aan bijdragen.

Dan is de stap naar het ETC een bijna logische; je wilt zijn waar je klanten graag komen. Daar is het ETC bij uitstek de plek in Nederland voor, waar interieurprofessionals op zoek gaan naar nieuwe producten en materialen voor hun projecten.

Welke aspecten van uw werk vindt u het leukst?

Het allerleukste is natuurlijk onze producten in een mooi project, of dat nou in Nederland of in het buitenland is, toegepast te zien. Uiteindelijk is dat toch waar je het voor doet. Want dan ben je blijkbaar in staat geweest iets te bedenken waarmee iemand een interieur die extra speciale touch heeft kunnen geven.