Macazz

“Staat bij u individualiteit en kwaliteit voorop? Dan heeft u aan Macazz een goede partner.”

Hoe is Macazz ontstaan?

Harm Castelijns: “Macazz is een snel groeiend merk met onderscheidende ambities. Wij ontwerpen en produceren alles zelf.”

Hoe zou u de stijl van Macazz beschrijven?

“Onze meubelen zijn modern classics. Wij hebben een tijdloze collectie met basic banken, die je door middel van stofkeuzes een persoonlijke uitstraling kunt geven. Macazz heeft een enthousiast team met een verfijnd gevoel voor smaak. Onze passie voor luxueuze en stilistische sofa’s vindt u terug in onze collecties. Doordat wij onze eigen productie hebben, kunnen wij meubelen op maat maken en zijn wij erg flexibel. Als een klant een bank wil van drie meter tien bij vier meter tachtig, dan kan dat. Als individualiteit en kwaliteit bij u voorop staan , dan heeft u aan Macazz een goede partner.”

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

“Wij zijn altijd op zoek naar mooie aanvullingen op onze bestaande collectie. Natuurlijk bezoeken wij de beurzen. Uiteindelijk ontwerp je een nieuwe fauteuil op basis van vier of vijf modellen. Maar wij vinden het ook leuk om een bestaand model te updaten. En het gaat niet alleen om het design, maar ook de stofkeuze is zeer bepalend. Daar zijn wij heel sterk in.”

Welke factoren bepalen het zitcomfort van een bank?

“Dat is het geheim van ons merk! Wij hebben twee soorten zitkussens en rugkussens. Door onze dertig jaar ervaring, waren we in staat om het zitcomfort steeds verder te verbeteren en te optimaliseren. Zo hebben wij twee jaar geleden onze veel toegepaste sandwich kussens nog verder geperfectioneerd.”

Waarom zijn vakmanschap en ambacht zo belangrijk?

“Goed vakmanschap heeft alles met betrouwbaarheid te maken. Als je als architect samen met de klant een kostbare bank bij een fabrikant uitkiest, dan wil je absoluut dat hij uiteindelijk goed uitgeleverd wordt. Ambachtelijkheid zit voor ons in een nette, perfecte afwerking.”