Loominance

“Fields of Play”

Loominance Fine Art is een concept ontwikkeld door Sylvia van Opstall. Grote velden belegd met minutieus bewerkte elementen, vormen een beweeglijk grafisch en energiek beeld. Deze handgemaakte reliëfs gaan een subtiel gesprek aan met het veranderende licht in de ruimte, door het eigenzinnig gebruik van bladmetalen.

Loominance Fine Art

“In mijn atelier ontwerp ik vanuit wisselende thema’s, honderden kleine elementen die ik vervolgens bewerk met een grote verscheidenheid aan ambachtelijke kennis. Deze unieke elementen worden gezamenlijk zorgvuldig gecombineerd, opdat er een spontaan ernergie-veld ontstaat op grote of kleine panelen. Een combinatie van bladmetalen, papier, verf en garen, vormt een complexe gelaagdheid, die uitnodigt tot langdurig onderzoekend kijken. Inspiratie vind ik in de culturele geschiedenis van o.a. Azië en Italië, waardoor de kijker onbewust een “culturele echo” ervaart.
Loominance Fine Art is het product van mijn liefde voor het stille en trage proces in deze drukke wereld. Gecombineerd met het avontuur waarin ik nieuwe productiemethoden ontwikkel, is er een eigenzinnig handschrift ontstaan : Loominance-Fine Art.”

Loominance Wearables

Loominance Wearables is een sieradenlijn die als vanzelfsprekend voortgekomen is uit het monumentale werk Loominance Fine Art. Voor de sieraden-lijn heeft Sylvia de typische Loominance-elementen als “eenling” doorontwikkeld tot Loominance Wearables. De vormentaal is helder en grafisch, terwijl de combinatie van materialen een tijdloos mysterie lijkt mee te dragen, gevat in de gouden gloed van honing.

Art on commision

Uw specifieke wensen kunnen uitgebreid worden besproken, zodat ze kunnen worden meegenomen worden in het ontstaansproces van het kunstwerk voor uw project. Wees welkom in Art Lane van het ETC of in het atelier van de kunstenaar (nabij het ETC) ter kennismaking of overleg.

Voor informatie of een afspraak:

mobiel : +31 6 428 412 42
contact@loominance.nl
www.loominance.nl
www.wearables.loominance.nl