Kobe

“Onze passie is het verrijken van ieder interieur met onze mooie stoffen”

Hoe is KOBE ontstaan?

Kobe is ontstaan in 1976 uit een droom en een grote ambitie van een Brabantse ondernemer. Het is allemaal begonnen met een veloursstof met 122 kleuren, die nu nog steeds een belangrijk item is in Kobe’s assortiment. Het product heet SCALA en is nu verkrijgbaar in 200 kleuren. Na de opstart had Kobe een hele snelle en sterke groei en was in “no time” bezig met volledige collecties te ontwikkelen en begon ook internationaal bekend te worden. Het bedrijf is begonnen als een familiebedrijf in een gehuurd pand in Valkenswaard. Ondertussen zijn we drie keer verhuisd en zitten nu sinds november 1989 in ons huidige gebouw en zijn we door de jaren heen, gegroeid tot een onderneming met ruim 120 medewerkers en met kantoren en showrooms in 5 verschillende landen en verkoopkanalen in meer dan 60 landen.

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

We hebben een eigen R&D afdeling. Creatieve passie is de stuwende kracht achter het ontwerpproces van het KOBE Design Team. Onze trendwatcher gaat op zoek naar de laatste trends in verschillende werelden, zoals mode, interieur, kleur, levensstijl en socio-culturele aspecten. We kijken ook naar de wensen van onze klanten, producten worden gemaakt met de verschillende markten in het achterhoofd en technische ontwikkelingen worden toegevoegd om de gebruikerswaarde te verhogen. Met deze inspiratie worden de producten ontworpen met de Kobe handtekening.

Wat maakt uw bedrijf uniek?

KOBE dankt haar reputatie aan de creatieve passie waarmee we onderscheidende interieurmode ontwerpen. We blijven ons niet alleen ontwikkelen door ons streven om steeds weer kwaliteit te leveren in alles wat we doen. Ook hebben we de ambitie om continu de relatie met onze partners te verbeteren.
Ons logistiek proces, Kobe’s producten worden gedistribueerd over de hele wereld met ultieme logistieke efficiëntie en betrouwbaarheid. Kobe maakt gebruik van een volledig geautomatiseerd magazijn voor de logistieke processen van de behandeling, het snijden, verpakken, sorteren en verzenden.

Hoe bent u op ETC Design Center Europe terecht gekomen?

ETC is bij ons goed bekend en we hebben al vorige jaren ook met tijdelijke showrooms deelgenomen bij ETC.

Welke aspecten van uw werk vindt u het leukst?

Kobe is een bijzonder bedrijf om voor te werken in. Een multinational met de kern van een familiebedrijf – Dat maakt het leuk. Elke dag strijden we om onze strategieën neer te zetten met een unieke informele sfeer waar iedereen zijn ideeën en mening mag delen. We hebben samen ook een leuke familiale sfeer onder de collega’s. De “drive” die onze eigenaar heeft meegegeven, is ook terug te zien bij iedere medewerker. We werken met passie! Het is een bedrijf waar mensen samen leren en groeien met interne en externe workshops en trainingen.