Hoffz Interieur

“Hoffz is ontstaan uit een gemis aan mooie meubelen en accessoires in de landelijk sobere stijl.”

Wat is kenmerkend voor de stijl van Hoffz?

Carola van der Weide: “Hoffz Interieur combineert mooie oude vondsten met karaktervolle, eigen ontwerpen. De handgemaakte meubels en woonaccessoires zijn stoer met een sleets effect, maar hebben tegelijkertijd zachte rondingen. Carola van der Weide geeft het merk een eigen gezicht met haar originele ontwerpen.”

Waaruit bestaat uw collectie?

Carola van der Weide: “We bieden een totaallijn; tafels, kasten, banken en stoelen maar ook spiegels, lampen en andere decoratieve spullen. Hiervan ontwerpen we 95% zelf. We kiezen bewust voor kwaliteit, willen geen seriematig werk of massaproductie. Aan de hand van mijn schetsen worden samples gemaakt. Hier schaaf ik dan vervolgens nog aan, vaak letterlijk en figuurlijk. Soms zit ik uren op mijn knieën in een fabriekje allerlei finishes te mengen. Nét zolang tot ik de perfecte uitstraling heb gevonden.”

Welke materialen past u toe?

“Hoffz Interieur werkt altijd met massieve en natuurlijke materialen. Hout, ijzer en glas van een zware kwaliteit. Linnen, katoen en velours voor de mooiste stoffering. De uitstraling is altijd sleets, de kleuren ingetogen. IJzer wordt zo gefinisht dat het ook die oude uitstraling heeft. Hout blijft juist puur.”

Speelt duurzaamheid een rol bij de productie van uw collectie?

“Wij kiezen uitsluitend voor eerlijke producten, vervaardigd door eerlijke handelspartners, met respect voor mens en natuur.”