Frommholz

“Duitse kwaliteit, design, functies en zitcomfort, dat is Frommholz in een notendop.”

Wat is kenmerkend voor de meubelen van Frommholz?

Frank van Mullem: “Frommholz maakt een echt Duits kwaliteitsmeubel en is bovendien technisch zéér goed ontwikkeld. Hierdoor hebben veel meubelen interessante functies. We hebben een eigen stoffencollectie die we continu laten testen. Kwaliteit, op elk gebied, is gewoon héél erg belangrijk voor ons. Van oorsprong heeft Frommholz een klassiekere collectie, maar daarnaast heeft het bedrijf zich in een moderne, ja zelfs design-, richting ontwikkeld. Het is een traditioneel familiebedrijf, waar nu de 6e generatie, in de persoon van Gero-Walter Frommholz, aan het stuur zit.”

Hoe werkt u samen met klanten die naar uw showroom komen?

“Het begint ermee dat mensen een bank of een fauteuil mooi vinden. Bij ons is vervolgens het zitcomfort heel belangrijk. Bij Frommholz heb je heel veel mogelijkheden om het comfort aan jouw eigen wensen aan te passen: zithoogte, zitdiepte, vullingen van kussens, voetsteunen, neksteunen, verstelbare armen… alles kan!”

Waarmee moet een klant rekening houden als hij een zitmeubel wil kopen?

“Mooi en zitcomfort. Het moet hand in hand gaan. Traditioneel zat iedereen rechtop naar de open haard of de tv te kijken. Maar nu zitten de meeste mensen ’s avonds ook achter de laptop of met een tablet op de bank. Dat betekent dat er anders geleefd wordt en dat het ontwerp daarop aangepast moet worden.”

Streeft Frommholz ernaar milieuvriendelijk te produceren?

“Jazeker, Frommholz had duurzaamheid al hoog in het vaandel staan voordat dit in de mode kwam. Goed met mens en omgeving omgaan zit in het DNA van de familie en daarmee is het verankerd in het bedrijf.”

Hoe bent u als agent begonnen?

“Mijn vader was ook interieur agent en ik ben bij hem in de zaak begonnen. Sindsdien heb ik altijd als agent voor verschillende internationale bedrijven gewerkt.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om op ETC Design Center Europe te gaan exposeren?

“Wij zitten al héél erg lang in ETC Design Center Europe en ook in deze stand. Het grote voordeel daarvan is dat iedereen ons weet te vinden. ETC Design Center Europe heeft zich intussen meer en meer ontwikkeld tot een designer centrum en ik denk dat het zich nog verder in die richting zal doorontwikkelen. Het niveau van de presentaties en van de exposanten gaat steeds verder omhoog. Naast vakbezoekers kunnen ook consumenten meer van ons mooie merk zien. Dit centrum biedt veel voor liefhebbers van mooie interieurs en kwaliteitsmeubelen.”