Bomat/Suledo

“Bij ons bedrijf staat custom made hoog in het vaandel.”

Wat is karakteristiek voor jullie bedrijf?

“De combinatie van tapijten en slapen maakt ons bedrijf veelzijdig. Ook bijzonder is de flexibiliteit van de verschillende firma’s waar we mee werken. Alles kan op maat en naar wens gemaakt worden. Alles iscustom made en dat staat bij alle bedrijven hoog in het vaandel. Onze bedden worden in Midden-Nederland handmatig gemaakt. Daarbij wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals biologische katoen, Nieuw-Zeeland wol, paardenhaar, vlas en kamelenwol. Het voordeel van natuurlijke materialen is dat het is de zomer ventilerend en in de winter isolerend slaapt.”

Kunt u iets over de productie van Bomat tapijten vertellen?

“Bomat Rug Creations is een Belgisch bedrijf met drie eigen productielocaties in India, waar ongeveer vijfhonderd mensen werken. De heer Bekaert en zijn Indiase compagnon zijn hier eigenaar van.

Al het zware productiewerk, zoals het weven en tuften van de tapijten, wordt door mannen verricht. Binnen de productie werken ook vrouwen. Dit zijn weduwen die verstoten zijn door hun familie. Bomat heeft deze vrouwen opgevangen en geeft ze werk en onderdak. Het werk dat deze vrouwen doen omvat het maken van stalenmateriaal en bobijntjes die voor de weefgetouwen worden gebruikt. Iedereen is in vaste loondienst en dat is in India erg bijzonder.

Het totale assortiment van Bomat Rug Creations bestaat momenteel uit 163 verschillende collecties. Bomat produceert zowel karpetten als kamerbreed tapijt.”

Wat is kenmerkend voor het merk Suledo?

“Door ambachtelijk vakmanschap en het gebruik van natuurlijke materialen ontstaat dit kwaliteitsproduct. De matras bestaat uit een veren kern welke is omwikkeld met vlas, katoen, wol, paardenhaar en kamelen wol. Het Duurzame materiaal en het stijlvolle ontwerp staan garant voor jarenlang slaapcomfort.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om op ETC Design Center Europe te exposeren?

“Wij staan hier al sinds 2008. In die periode was er een omslag in de manier van zaken doen. Omdat we niet over een eigen showroom beschikten, ging onze voorkeur uit naar ETC Design Center Europe. Tot op de dag van vandaag hebben wij daar geen moment spijt van gehad. Sterker nog; wij vinden het heel belangrijk dat zo’n 100 verschillende aanbieders van hetzelfde niveau, zich gezamenlijk presenteren. De eigenaar (Len de Koster, red.) is heel selectief in het aannemen van nieuwe exposanten. Dit maakt ETC Design Center Europe interessant voor de detailhandel en architecten.”

Hoe ziet de toekomst van het vak eruit?

“Wij denken dat ETC Design Center Europe het concept van de toekomst is. Wij hebben het Design Centre in New York bezocht, wat echt geweldig was! Alle topleveranciers staan daar. De Amerikanen gaan daar met hun designer naartoe en stellen hun hele interieur in het Design Center samen. Dit zien we ook steeds meer hier op ETC Design Center Europe gebeuren. De architect en de detaillist kunnen hier hun klant een divers interieur aanbieden.”