Bart Brugman

“Ik leer nog iedere dag, maar veel ervaring maakt het werk echt leuker en prettiger.”

Hoe bent u als agent begonnen?

Bart Brugman: “Mijn vader zat al in dit vak. Toen ik jong was deed ik vaak vakantiewerk bij hem. Na de middelbare school heb ik nog wel een jaartje gestudeerd en andere dingen gedaan, maar ik kwam steeds terug. Toen ben ik een paar jaar muziek gaan maken, maar dat was niet zo gemakkelijk in Nederland. In 1985 ben ik samen met mijn vader en mijn broertje met Brugman begonnen, een bedrijf dat nog steeds bestaat in Landsmeer. Ik doe dit werk dus al van jongs af aan.”

Welke aspecten van uw werk vindt u leuk?

“Werken met mooie spullen, dat is in mijn geval heel belangrijk. Ik moet over ieder product iets kunnen vertellen, anders vind ik het niet interessant. Ik zit op het hoogste niveau in de markt en daar heb je gelukkig te maken mooie producten. Het tweede waar ik van geniet is werken met mensen. Als je zo lang in het vak zit als ik dan doe je veel ervaring op en dat maakt het werk een stuk leuker en prettiger. Ik leer nog iedere dag, maar het is fijn om iets te zien en dan meteen te weten hoe of wat.”

Is er iemand die u inspireert?

“Ik noem er eigenlijk altijd twee: Piero Fornasetti en Tony Duquette. Beiden hebben gemeen dat ze alles zelf met hun eigen handen hebben gemaakt. Het waren mensen die vanuit het niets iets ontwierpen en vervaardigden. Zij hadden een enorme fantasie en ze hebben de mooiste dingen gemaakt. Het is een eindeloze bron van inspiratie. Hun ontwerpen zijn niet in musea te vinden, maar af en toe pikt een interieurmerk iets van ze op en dat zie je dan terug in hun collecties.”

Hoe bent u op ETC Design Center Europe terechtgekomen?

“Dit centrum bestaat al een hele tijd. Wij hebben begin 2011 besloten om hier een tweede showroom te openen, naast onze showroom in Aalsmeer. Inmiddels hebben wij hier zoveel succes, dat wij onze showroom in Aalsmeer onlangs zelfs gesloten hebben. Het is gewoon heel erg handig voor onze klanten om hier naartoe te komen en meerdere firma’s tegelijk te bezoeken.”

Waarom zou u een stylist of een architect aanraden om op ETC Design Center Europe te gaan kijken?

“Dit is de ideale plek om naartoe te gaan omdat je veel firma’s op één locatie hebt. Het is gewoon heel praktisch. Daarnaast wordt het niveau steeds hoger en het totale aanbod steeds interessanter.”

Hoe ziet de toekomst van het interieur eruit?

“ETC Design Center Europe is wel de toekomst. Er zijn twee gebouwen in de wereld waar iets vergelijkbaars is als hier, D and D Building in New York en Chelsea Harbour Design Centre in Londen. In Parijs heb je een tweetal buurten waar ongeveer hetzelfde gebeurt en waar ook Paris Déco Off plaatsvindt. Alleen wordt op al deze locaties inmiddels ook direct aan de consumenten verkocht. Of de interior decorator gaat er met de particuliere klant naartoe, die klant koopt zelf in en de interior decorator krijgt een commissie. Het kan best zijn dat dat ook hier in de toekomst het geval zal zijn, want wij merken nu al dat wij steeds belangrijker worden in het bepalen van de inrichting van onze klanten. Men heeft steeds vaker onze hulp nodig en vraagt steeds meer input. Maar voorlopig zijn wij er nog alleen voor de vakhandel!”