Arie Tuinarchitectuur

“Wij gaan samen met de klant ontwerpen zodat architectuur en uw persoonlijkheid in de tuin tot uiting komt.”

De Ontwerpgedachte

Kenmerkend voor het ontwerpbureau van Arie is de opvallende werkwijze, een werkwijze waarin niet alleen voor maar vooral mét de klant samen ontworpen wordt. “Bij ieder project staat de interactie met de klant centraal,” licht Arie toe.
“Door deze intensief te betrekken in het creatieve proces van ontwerpen, zijn we namelijk in staat ideeën op mooie wijze te vertalen in een bijzonder tuinontwerp en klanten te verrassen met innovatieve inzichten en concepten.
Hierbij kijken we niet alleen naar de wensen van de klant maar hebben we ook bijzondere aandacht voor de smaak, persoonlijkheid en levensstijl van klanten. Aspecten die veelal terug te zien zijn in de eigen woning.
Samen met praktische zaken zoals de grootte van de tuin en het budget, vormen deze aspecten de basis van het tuinontwerp.
Het is onze taak als tuinarchitect om deze vertaalslag van gevoel en sfeer te maken naar een tuin waarin dit op ultieme wijze samenkomt. En dat bovendien naadloos aansluit op de smaak, persoonlijkheid en levensstijl van klanten, zodat een bijzonder samenspel ontstaat tussen interieur en exterieur.

Het Ontwerpbureau

Arie van der Hout heeft gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en ruime ervaring opgedaan op een aantal ingenieursbureaus. Deze ervaring bleek een zeer goede basis voor de start van een eigen architectenbureau. Dit is in 2006 gestart met het ontwerpen van openbare ruimte voor gemeenten en tuinontwerpen voor particulieren.
Inmiddels is zijn eigen passie voor tuinen vertaald in een middelgroot ontwerpbureau dat zowel nationaal als internationale projecten onder zijn hoede neemt.
Uniciteit van de opdrachtgever en identiteit van de woning en directe omgeving zijn dragers in het ontwerpproces. Een intensieve wisselwerking tussen opdrachtgever en architect is daarbij essentieel tot aan oplevering van de tuin. Zo ontstaat de juiste betrokkenheid en uiteindelijk de mooiste resultaten.
Onze drijfveer is het creëren van bijzondere tuinontwerpen, waarin we de wensen van klanten kunnen omzetten tot verrassende, innovatieve en vooral sfeervolle tuinen.