Alra Design

“Textielkennis, vakmanschap en persoonlijke service vormen de basis van het vertrouwen dat vele klanten in ons blijven stellen.”

Wat is de achtergrond van het bedrijf?

Didier Albertyn: “Alra Design bestaat al vele generaties en is uitgegroeid tot haar huidige vorm door jarenlange ervaring in de textielindustrie. Toonaangevende Engelse en Duitse stoffenmerken vormen de basis van onze collectie. Waar vroeger de meubelstoffeerders een belangrijk deel van ons cliënteel vormden, zijn de laatste jaren decorateurs en projectontwikkelaars steeds belangrijker voor ons geworden.

Waarom is vakkennis van belang?

“Toen we het bedrijf oprichtten, waren we verbaasd dat vele klanten niet op de hoogte waren van de technische aspecten van het weefsel. Martindale, lichtechtheid, treksterkte enzovoorts. waren voor vele klanten onbekend. Dit veroorzaakte dikwijls problemen met reclamaties tot gevolg. Ter voorkoming hiervan verstrekken wij technische informatie en begeleiden we de klant optimaal. Daarnaast heeft Alra Design steeds gekozen voor stoffen die ruimschoots aan alle minimumeisen voldoen. Deze aanpak bleek zeer lonend voor ons bedrijf.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om u te verbinden aan ETC Design Center Europe ?

“Wij hoorden van verschillende klanten dat zij regelmatig op ETC Design Center Europe kwamen. Dit blijkt inderdaad de ideale plaats om onze klanten te ontmoeten en van dienst te zijn.”

Hoe ziet de toekomst van het vak eruit?

“Van online verkoop zijn wij niet zo overtuigd. Een klant wil de stof niet alleen zelf zien, maar ook voelen. Daarnaast is onze persoonlijke begeleiding zeer belangrijk. Ondanks het feit dat ETC Design Center Europe ook in de toekomst zijn waarde zal behouden, hechten vele klanten toch grote waarde aan een regelmatig bezoek bij hen ter plaatse en blijft een persoonlijke contact noodzakelijk. ETC Design Center Europe biedt voor ons ook de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen.”