Woodsteel

“Handmade Dutch Design klinkt niet erg Nederlands, maar wij zijn trots op ons 100% Nederlandse product.”

Hoe bent u begonnen?

In 2009 zijn wij begonnen met de productie van tafels en inmiddels maken wij allerlei prachtige meubelen op maat en naar de wens van de klant. De unieke meubelen zoals tafels, banken, kasten, garderobe kasten, TV meubelen, wand meubelen, bedden, ruimtedelers, eettafel banken, krukken, hockers, bureaus, bartafels, keukens etc. allemaal speciaal voor de klant gemaakt, hebben al menige mooie plekken in diverse fraaie interieurs gekregen.”

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

“Uit de combinatie van vak ervaring, lezen, kijken en vooral luisteren naar de wensen van de klant. Een van mijn karaktereigenschappen is oplossingsgericht denken en werken. Dit geeft mij de energie voor creatieve ideeën en unieke ontwerpen. Het fijne is dat ik mijn gedachte direct in een schets kan weergeven en het zo voor de klant duidelijk en zichtbaar kan maken.

Wat maakt het bedrijf bijzonder?

“Ten eerste, de finesse van de afwerking en de uitstraling van de producten. Het is toch een speciale touch die daar aanzit. Het frame van de tafel bestaat uit stalen kokers en is duurzaam afgewerkt. Het maatwerk maakt het ook uniek want het is precies zoals de klant het wil hebben, qua kleur of dikte van het frame.”

Welke materialen gebruikt u?

“Wij werken graag met mooi eikenhout maar ook met notenhout en andere edele houtsoorten. Dit kopen wij bij gerenommeerde zagerijen en importeurs met eigen droogkamers en veel ervaring. Ook heel oude eiken balken kopen wij selectief in. Deze verzagen wij naar de gewenste dikte voor het meubelstuk.
Voor o.a. kasten en keukens wordt hoogwaardig plaatmateriaal en fineer gebruikt. In onze eigen spuiterij kunnen we dit op kleur brengen en lakken.
Het hout wordt beschermd en gekleurd (40 standaard kleuren) met een zeer gebruiks- en onderhouds vriendelijke 2 componenten olie. Of middels een ultra matte (haast onzichtbare) 2 componenten lak.
Voor de frames en poten gebruiken wij kwalitatief en hoogwaardig staal of RVS. In onze lasafdeling verwerken wij dit tot het gewenste model. Wij kunnen dit poeder coaten of handmatig lakken. Onze lak met een structuurtje in de kleur antraciet heeft de uitstraling van luxe smeedijzer en wordt vaak gewenst.
Tot slot, hang- en sluitwerk alsmede de ladegeleiders zijn van de beste merken!

Hoe bent u als ontwerper begonnen?

“Het begint met heel veel schetsen en ideeën tekenen. Dan praat je over twee of drie ordners dik. Vervolgens moet je afremmen, want je kan toch niet alles maken. Je focust je op de kernactiviteiten, maar af en toe komt er een leuk design uit. Van daaruit ga je weer verder, en ontwikkelen zich andere modellen.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om op ETC Design Center Europe te gaan exposeren?

“Als je ziet hoe het centrum zich de laatste jaren heeft ontwikkeld, dan sluit dat helemaal bij ons aan. Ik ervaar het als een fijne club van ondernemers en organisatoren.”

Welk advies zou u aan een klant geven als zij een tafel willen laten maken?

“Meestal heeft de klant al een idee als ze hier komen. Dat proberen wij ofwel te versterken, of we wijzen op een professionele manier op andere mogelijkheden. Wil men advies, dan luister je naar hun wensen en geef je advies zodat ze een goede keuze kunnen maken voor de komende jaren. Advies is belangrijk, maar ook het overtuigen van hoe mooi het kan zijn in een nieuw interieur. De klant kan uiteindelijk 100% van het product bepalen. Wij adviseren en sturen graag naar de perfecte verhoudingen, uitvoering en maatvoering zodat het beter zal staan en of praktischer is. Dat zijn o.a. de ervaringsaspecten die wij graag inbrengen. Uiteindelijk bepaalt de klant.