Van Sand

“It’s All About Colour!”

Van Sand is gespecialiseerd in verf & behang. De verfmerken die wij vertegenwoordigen zijn Little Greene Paint & Wallpaper en Paint & Paper Library. Alle verf produceert Little Greene in haar eigen fabriek in Wales, hierdoor is de gehele productie onder controle en kan er continue een hoogwaardige verf geleverd worden. Onze beide verfmerken hebben naast een schitterende kleurenkaart en verschillende kwaliteiten verf ook een mooie behangcollectie. Little Greene heeft door haar samenwerking met English Heritage een groot archief tot haar beschikking die gebruikt kan worden om behangpatronen te ontwerpen. Paint & Paper Library is een moderner verfmerk wat ook naar voren komt in de behangcollectie. Op onze vernieuwde showroom in het ETC presenteren wij beide merken, kom eens kijken.

Van Sand vertegenwoordigt, naast de hierboven vermelde merken, ook nog de behangmerken Coordonne, Rebel Walls, Sandberg Wallpaper, 1838 Wallcoverings en Tres Tintas. Elk merk is uniek en heeft haar eigen collecties. In onze showroom laten wij veel van de collecties op de muren zien en zijn alle collecties aanwezig, ook is het mogelijk om stalen mee te nemen voor alle projecten. Alle merken hebben zowel traditioneel als digitaal behang in de collectie.

Het is ook mogelijk om via ons een eigen behang te laten ontwerpen & produceren. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden hiervan, zowel voor projecten (winkels, horeca, etc.) als woonhuizen. In onze showroom hebben wij voorbeelden & een stalenboekje met de verschillende mogelijkheden als vliesbehang (glanzend en mat), goud, zilver, koper, etc.

Het verschil tussen digitaal en traditioneel behang is het feit dat je bij digitaal behang meer mogelijkheden hebt. Traditioneel behang wordt gemaakt in een behangfabriek. Je hebt een grote rol behangpapier en die gaat door de verfbanen heen. Een rol behang heeft traditioneel een lengte van 10 meter, hierdoor heb je relatief veel snijafval. Bij digitaal behang kunnen wij het zo hoog en zo breed maken als gewenst is. Wij leveren het exact op maat, dus er is geen snijverlies.

Toekomst van het interieurvak

In de toekomst zal er meer online gekocht worden. Mensen die nu nog niet online bezig zijn, die moeten hier zeker in gaan investeren. En daarnaast worden juist de zogenaamde belevingswinkels steeds belangrijker. Je ziet het nu al in de mode; er zijn bepaalde winkels en daar wil je gewoon een keer gaan kijken omdat ze een hele collectie hebben hangen en een bijzondere manier van presenteren. Onze klanten zijn hier ook mee bezig, ze willen van hun winkel een beleving maken. Veel winkeliers zijn terughoudend, alhoewel het nu wat beter wordt, maar je moet blijven investeren. Winkeliers zijn vaak teveel gefocust op de korte termijn, terwijl ik altijd denk, je moet wel bezig zijn met je uitstraling naar de klant toe. Zorg dat dat in orde is.
De markt is aan het veranderen, er gaan redelijk wat winkels dicht. Steeds meer stylisten en architecten zijn op zoek met hun klanten. Ze hebben geen showroom, dus ETC Design Center Europe is eigenlijk hun grote showroom. Ik ben in 2008 begonnen en ik moest iets opbouwen. ETC Design Center Europe is een geweldige showroom om te laten zien wat je hebt, wat je kan en om de klanten uit te nodigen. Op de maandagen hebben wij veel winkeliers, architecten en stylisten in onze showroom.

Bent u nog nooit bij ons op de showroom geweest? U bent van harte uitgenodigd en wij vertellen graag over onze mooie collecties.