Tistuu

“Tistuu verkent de grenzen tussen Kunst en Design”

TISTUU is het onlangs gelanceerde label van Gabriëlle M. Design, het ontwerpbureau dat (totaal) projecten ontwerpt en laat uitvoeren op het gebied van Architectuur, Interieur design en Tuin- en Landschapsarchitectuur.

Gabriëlle Mulder, “de spin in het web” van het ontwerpbureau heeft niet alleen Architectonische vormgeving, maar ook Plastische en Monumentale vormgeving gestudeerd aan de Academie voor Kunst en Industrie te Enschede. Aanvankelijk heeft ze gewerkt als Beeldend Kunstenaar en in opdracht o.a. vele monumentale metaalsculpturen gemaakt. Met haar vrije werk, waaronder kwarts, metaal en aluminium objecten, heeft ze geëxposeerd in binnen en buitenland. Al snel kwamen er ook opdrachten op het gebied van Architectuur en Design.

Haar ambachtelijke manier van werken is gebaseerd op de gedegen opleiding in metaal en houtbewerking die ze als jong meisje kreeg van haar grootvader. Ze beheerst diverse lastechnieken en bedient met gemak metaal- en houtbewerkingsmachines. Door haar aangeboren nieuwsgierigheid bevatten oude constructieve bouwtechnieken, schilders technieken waaronder marmeren, vergulden en patineren, maar ook Japanse houtbewerking, leerbewerking en giettechnieken in lood, tin, en aluminium, geen geheimen meer.

“Wat mijn potlood tekent kunnen mijn handen maken” Traditie en innovatie op één lijn. Duurzaamheid en recycling. Integratie van schoonheid, creativiteit, verbeelding en allure laten zo een praktische poëzie ontstaan.
Vandaar dat alle prototypes voor het label TISTUU eerst handmatig door Gabriëlle worden gemaakt. In een beperkte oplage van 20 stuks, voorzien van een gesigneerd certificaat met serienummer, worden daarna de designmeubelen en objecten door diverse Nederlandse ambachtslieden vervaardigd.

Met Tistuu wil Gabriëlle haar verhalen vertellen over de essentie van natuur, licht, lucht, kleur, ruimte en wat emotie met mensen doet.

Naast de exclusieve collectie van custom made designmeubelen, ontwerpt en creëert Gabriëlle ook in opdracht voor Architecten, Stylisten en High End interieurspecialisten, het nog niet gevonden Item voor een specifieke plek! Laat mij weten wat u zoekt of waar u aan denkt.