Tegelzone

“Diegenen die zeggen dat iets onmogelijk is, worden meestal snel ingehaald door anderen die het wel doen.”

Hoe bent u met uw bedrijf begonnen?

Gerrit-Jan Schreurs: “Ik ben met tegels in aanraking gekomen in 1999. Toen werkte ik voor iemand die een tegelzaak wilde beginnen. Hij vroeg of ik daar de verkoop wilde doen. Ik heb binnen het bedrijf allerlei dingen gedaan en op een gegeven moment groei je, en ik had andere ambities. Toen ben ik bij een groothandel terecht gekomen en daar heb ik allerlei projecten gedaan. Ik wilde altijd al graag voor mij zelf beginnen en op een gegeven moment kwam er een mogelijkheid om het daadwerkelijk te doen.”

Welk aspect van uw werk vindt u het leukst?

“Ik hou ervan om elke keer nieuwe dingen te doen. Projecten afronden en aan nieuwe mooie projecten beginnen. Het combineren en het toepassen van mooie materialen, daar geniet ik van.”

Welke tegel vindt u het meest bijzonder?

“Castle Stones. Het zijn handgemaakte replica’s van stenen uit historische huizen in Frankrijk en Italië. Ze worden gemaakt van cement, marmerpoeder en kleurpigmenten. Door de nabewerking zijn ze nauwelijks van echte antieke vloeren te onderscheiden.”

Welke materialen worden gebruikt voor de tegels?

“Vooral keramiek, maar ook glas, leer en natuursteen.”

Op welke wijze werkt u met uw klanten samen?

“Ik zorg ervoor dat ik er voor de klanten ben. Bij ons is het zo dat de klant altijd centraal staat. Wij proberen wederzijds vertrouwen op te bouwen, want dat zorgt voor een prettige samenwerking.”