TC Style

“Ik doe mijn eigen ding en dat vind ik op zich wel spannend genoeg.”

Hoe bent u met het bedrijf begonnen?

Tim Cools: “Ik ben van origine bloemist. Ik heb vijftien jaar een bloemenzaak gehad. Mijn laatste zaak, was een combinatie van bloemen- en interieur zaak. Ik ben destijds voor mijn winkel zelf objecten gaan maken en ben dat met succes vier jaar blijven doen. Vervolgens ben ik uit die zaak gestapt en ben ik met TC Style begonnen. Inmiddels zijn we in vier jaar tijd een flink aantal mooie collecties verder.”

Wat is kenmerkend aan uw collectie?

“We hebben ongelooflijk veel, onze collectie is groot. Het is allemaal ontstaan uit naturalia. Wij kopen half fabrikaten in, die wij vervolgens vertalen in onze eigen producten. Wij zijn heel flexibel. Als iemand bijvoorbeeld een lijst mooi vindt waar schelpen in zitten, maar liever een roze achtergrond wil, dan kan dat.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om een collectie te creëren op basis van naturalia?

“Omdat er eigenlijk nog niet zoveel verkrijgbaar was in deze markt. Toen ik mijn winkel nog had, maakte ik wat objecten op een steuntje – kleinschalig – en daar was een markt voor. Dat is eigenlijk het begin geweest van onze huidige collectie.”

Waar worden de producten uit uw collectie gemaakt?

“Onze halffabrikaten komen uit China, Indonesië, de Filipijnen en Thailand. Wij geven een eigen invulling aan alle producten. De aanpassingen worden met de hand in Nederland gedaan.”

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

“Internet, tijdschriften, maar ook een boswandeling bijvoorbeeld. Ik zag ooit in het bos een boom liggen met een mooie vlakke kant en toen dacht ik, daar kunnen wij op zich wel iets mee. Vervolgens heb ik hout gekocht en in stukken gezaagd en daar zijn objecten uit ontstaan.”

Is er iemand die u inspireert?

“Mijn opa, die zat ‘in antiek’, dus dan kijk je vanzelf al een beetje anders naar oude mooie dingen. En mijn ouders, die hebben heel lang in de textielhandel gezeten. Zij maakten kinderkleding en dat soort dingen. Ze bedachten zelf het model en de kleur. Mijn moeder is super creatief. Vandaar dat ik in eerste instantie een creatieve opleiding heb gedaan.”

Hoe ziet u de toekomst van het interieur?

“Ik denk nog steeds dat er een grote groep mensen real life zal blijven shoppen. Maar verder weet ik het niet in het grote geheel, want ik doe mijn eigen ding, en dat vind ik op zich wel spannend genoeg.”

Waarom zijn accessoires belangrijk in een interieur?

“Om sfeer en warmte te creëren. Daar heb je persoonlijke objecten voor nodig. Met een stylist of een binnenhuisarchitect kun je een super gaaf interieur maken, maar die kan nooit jouw persoonlijke totaalplaatje maken. Die kan zijn ideeën en zijn invulling aan jou overdragen, maar die finishing touch moet je toch zelf doen.”