Sylvia van Opstall

“Loominance Fine Art”

Loominance Fine Art neemt u mee in monumentale wereld van grafische beweeglijkheid. Grote panelen belegd met minutieus bewerkte elementen, vormen speelse reliëfs waarop je niet uitgekeken raakt. Deze handgemaakte kunstwerken gaan een subtiel gesprek aan met het veranderende licht in de ruimte, door het eigenzinnig gebruik van bladmetalen.

Avontuur en Ambacht in het atelier

“In mijn atelier ontwerp ik vanuit wisselende thema’s, honderden kleine elementen die ik vervolgens bewerk met een grote verscheidenheid aan ambachtelijke kennis. Deze unieke elementen worden gezamenlijk zorgvuldig gecombineerd, opdat er een spontaan energieveld ontstaat op grote of kleine panelen. Een combinatie van bladmetalen, papier, verf en garen, vormt een complexe gelaagdheid, die uitnodigt tot langdurig onderzoekend kijken. Inspiratie vind ik in de culturele geschiedenis van o.a. Azië en Italië, waardoor de kijker onbewust een “culturele echo” ervaart.
Mijn liefde voor het stille en trage proces in deze drukke wereld heeft ervoor gezorgd dat ik onophoudelijk speel en onderzoek vanuit ambachtelijke basis. Voortdurend ontwikkel en verweef ik eeuwenoude en nieuwe productiemethoden en daarmee vernieuwt ook telkens het stylerings-proces.
Loominance – Fine Art staat dan ook voor een eigenzinnig handschrift dat zich laat schrijven in reliëf.”

Loominance Wearables

Loominance Wearables is een sieradenlijn die als vanzelfsprekend voortgekomen is uit het monumentale werk Loominance Fine Art. Voor de sieraden-lijn heeft Sylvia de typische Loominance-elementen als “eenling” doorontwikkeld tot Loominance Wearables. De vormentaal is helder en grafisch, terwijl de combinatie van materialen een tijdloos mysterie lijkt mee te dragen, gevat in de gouden gloed van honing.

Art on commision

Uw specifieke wensen kunnen uitgebreid worden besproken, zodat ze kunnen worden meegenomen worden in het ontstaansproces van het kunstwerk voor uw project. Wees welkom in Art Lane van het ETC of in het atelier van de kunstenaar (nabij het ETC) ter kennismaking of overleg.

Voor informatie of een afspraak:

mobiel : +31 6 428 412 42
contact@sylviavanopstall.nl
www.sylviavanopstall.nl
www.wearables.loominance.nl