Spekva

“Een trotse geschiedenis vol passie”

Toen de Nederlander Johannes Spek in 1968 zijn timmerwerkplaats in het Deense Vamdrup startte onder de naam SPEKVA, had hij allerlei ideeën en dromen. Maar bovenal had hij een voorliefde voor hout en goed vakmanschap.
Hoewel SPEKVA nu één van de grotere producenten in Scandinavië is zijn drie dingen onveranderd gebleven: De aandacht voor kwaliteit, de echte liefde voor het timmerman vak en het oprechte gevoel van trots. Met een passie voor kwaliteit en service en de wil om voortdurend te vernieuwen en voorop te lopen.

Kom het zelf ervaren!

Tekst en foto’s op een website kunnen veelzeggend zijn. Maar om de kwaliteit van onze tafels echt te ervaren, nodigen we je liever uit in onze showroom in ETC. Hier kun je het speciale SPEKVA-gevoel aan den lijven ondervinden. Aan de hand van kleurstalen, constructievoorbeelden en natuurlijk onze opgestelde tafels en andere toepassingen met hout zul je zelf ervaren dat we maar één kwaliteit maken, namelijk de allerbeste. Wij behandelen onze tafels met natuurlijke oliën van de hoogste kwaliteit. Geheel vrij van chemische toevoegingen en allergie verwekkende bestanddelen.

20 verschillende houtsoorten met FSC certificaat

Als je van bomen houdt zoals wij, moet je ook wel van de natuur houden, en bereid zijn om je in te spannen voor de bescherming ervan. Daarom is SPEKVA lid van zowel FSC® (Forest Stewardship Council®) en Rainforest Alliance. Als je een van onze producten kiest van FSC-gecertificeerd hout, weet je zeker dat je bijdraagt aan de instandhouding van de natuur. De certificering houdt namelijk in dat er minstens één nieuwe boom wordt geplant voor iedere boom die is gebruikt voor de productie van jouw tafel. Bovendien garandeert de certificering goede werkomstandigheden voor de bosbouwwerkers in het land van herkomst en een eerlijke prijs voor het hout. FSC® – C010329