Sanderson Design Group

“Wij krijgen er zoveel energie van als mensen enthousiast onze stand uitlopen.”

Hoe bent u in het interieurvak begonnen?

Herma van Solkema: “Ik heb de Lerarenopleiding textiel en handvaardigheid gedaan, daarna ben ik bij Richard James begonnen als bedrijfsleidster. Na Richard James ben ik bij Zoffany gaan werken. Dat is nu bijna 30 jaar geleden en ik doe het nog steeds met veel plezier.”

Welk aspect van uw vak spreekt u het meeste aan?

“Waar ik echt van geniet, is als we op beurzen staan en het lekker druk is met allemaal enthousiaste mensen. Wij krijgen daar zoveel energie van! Waar ik ook erg van geniet is als klanten hier komen en dat ik ze echt kan helpen met het uitzoeken van het interieur en daarbij lekker kan kletsen. Mensen vinden het leuk om hier rond te kijken en voelen zich niet gepusht.”

Hoe werkt u samen met stylisten en architecten?

“Stylisten mogen hier binnenkomen en ze krijgen knipstalen en boeken mee, maar ze moeten naar dealers om te bestellen. Wij verwijzen ze door en de dealer berekent vervolgens een percentage, zodat ze er allebei wat aan hebben. Wij werken hier een beetje als een bibliotheek.”

Waar moet ik rekening mee houden als ik een stof kies?

“Dat je de juiste stof kiest. Bijvoorbeeld dat je voor een meubel een meubelstof kiest en voor de gordijnen een gordijnstof kiest. In Nederland zijn klanten absoluut geïnteresseerd in hoe lang een stof meegaat.”

Wat zijn de voordelen als exposant op ETC Design Center Europe?

“Ik kwam hier als één van de eerste stoffenmerken, nu alweer bijna 25 jaar geleden. Ik moet zeggen, dat ik het heerlijk vind om een ruimte te hebben waar je alles om je heen hebt. Wij hebben heel veel klanten die hier elke maandag komen en klanten met hún klanten. Bovendien vind ik dat we als exposanten onderling goed met elkaar samenwerken. Ik denk dat wij echt trots mogen zijn op ons centrum.”

Waarom zou u een stylist of een architect aanraden om op ETC Design Center Europe te gaan kijken?

“Omdat je hier alles kunt vinden. Je kunt met de collecties die je hier ziet een heel huis inrichten.”

Hoe ziet de toekomst van het interieur eruit?

“Dit soort centra worden steeds belangrijker. Winkeliers zijn het wachten op klanten beu. De projecten die nu lopen duren veel langer. De consument is veel wijzer. Winkels zullen nooit helemaal verdwijnen, maar de winkelier moet het op een andere manier doen. Ze moeten actiever zijn en ook met klanten hier naartoe komen.”

Kijk hieronder de video’s van onze nieuwste collectie:
Zoffany Palladio
Harlequin Kids
Morris & Co by Ben Pentreath