RL design

“Meubilair is kunst!”

Waarom heeft u voor ETC gekozen?

“ETC Design Center Europe bevindt zich op een centrale locatie in Nederland. Het maakt het dan ook de ideale uitvalsbasis om interieur inspiratie op te doen voor stylisten in de Benelux. Vooral op het gebied van exclusieve merken die net een ander assortiment verkopen dan de reguliere interieurzaak. Voor mij is dit de ideale plek om samen te werken met stylisten, architecten en high-end interieurzaken.”

Welke aspecten van uw werk zijn het interessants?

“Duurzaamheid en eerlijkheid zijn twee van mijn kernwaarden. Dit komt ook terug in mijn werk. Gelukkig is er steeds meer mogelijk op het gebied van eerlijke en duurzame materialen voor in het interieur.

Ik werk dan ook het liefste samen met bedrijven die deze waarden uitdragen. Ik werk bijvoorbeeld samen met een leverancier uit Indonesië voor het importeren van een boomstamtafel van Suar hout.

Het hout voor de eettafel wordt zorgvuldig geselecteerd en gedroogd waardoor de kwaliteit zeer hoog is. In het kader van duurzaamheid worden er na de kap bomen teruggeplaatst.

Wat mijn werk verder bijzonder maakt is het sparren met stylisten, makers en de afnemer.

Samen met makers zorg ik ervoor dat een likeurtafel, eettafel, wall hanging of wastafel zo wordt ontworpen, dat hij in elk exclusief interieur past.

De ideeën die voortvloeien uit mijn creatieve droomwereld, maak ik werkelijkheid. De collecties zijn dan ook samengesteld met een unieke set structuren, materialen en kleuren waar elke afnemer een goed gevoel door krijgt.”

Kunt u iets over RL design vertellen?

“RL design staat voor eclectisch design meubilair. Elke piece die ik ontwerp heeft een verhaal, een sterk karakter en een functie in het interieur.

Bij elk design zie je dat verschillende werelden samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan het kleurrijke en intrigerende Marrakesh, waar mijn nieuwe NAIMA collectie op gebaseerd is.

Mijn doel met RL design, is dat jouw interieur naar een hoger en tijdloos niveau wordt getild.”

Wat betekent duurzaamheid voor u?

“Voor mij betekent duurzaamheid het gebruik maken van eerlijke materialen. Designs die uiteindelijk slijtvast en te hergebruiken zijn. Ik vind het heel belangrijk dat we samen een stukje bijdragen aan een verantwoorde en betere wereld. Vooral het behoud van onze mooie natuur, vind ik van groot belang. Goed doen, voelt nou eenmaal goed. En als ik daar met mijn design aan bij kan dragen, dan doe ik dat graag.”

Waarom vergelijkt u meubilair met kunst?

“Over het algemeen hebben de objecten van RL design een sterke connectie met kunst. Denk aan de likeurtafels

Deze komen goed tot hun recht in combinatie met kunst op de muur. Vandaar dat ik vaak de link leg tussen meubilair en kunst. Ze versterken elkaar!

Maar andere meubelstukken van RL design spreken voor zich. Ze hebben allen een krachtig karakter. Een voorbeeld daarvan is de eettafel GRACEFUL of de waskom DIAMOND 007.”

De collecties van Ladenac Milano

Wij zijn de makers van parfums voor in huis in vorm van kaarsen en diffusors. Al onze producten zijn unniek en hebben sensationele geurlijnen. Ongeëvenaard en ontwikkeld door de neus van Patrick Douenat.