Prades Interior Concepts

“Mensen hebben nu meer lef om onderscheidend bezig te zijn.”

Hoe bent u in het interieur terecht gekomen?

Caroline Schrijnemakers: “vanuit mijn passie voor stoffen en mooie materialen. Ik werkte destijds in de mode en door een samenloop van omstandigheden kreeg ik een aanbieding bij een interieurbedrijf. Ik dacht toen nog dat het een “uitstapje” was, maar ziehier inmiddels al 16 jaar in het interieur en met een eigen “label”.”

Waar komt de naam Prades vandaan?

“Het zijn plaatsjes in Spanje en Frankrijk. Mijn oud-compagnon kwam die naam tijdens één van haar reizen tegen. Wij waren al heel lang op zoek naar een naam, we hadden al van alles verzonnen, maar we vonden deze naam meteen fantastisch. Prades geeft een soort gevoel van luxe, je kan het in alle talen uitspreken en het is niet heel ingewikkeld om te onthouden.”

Waar haalt u uw inspiratie vandaan als u een meubel of een stof ontwerpt?

“Eigenlijk uit alles om me heen. Als ik door een stad loop, of als ik ergens ga eten. Het is een samensmelting van kleuren en vormen, eigenlijk van van alles wat je meemaakt en ziet.
Daarbij speelt kleding, lees mode, ook nog steeds een belangrijke rol.
Een nieuw ontwerp moet wel echt iets toevoegen maar ook weer toepasbaar zijn in veel stijlen. Ik hou van een eclectische mix en soms kun je juist met een bepaald ontwerp net dat klassieke elemenet of die contemporary knipoog toevoegen, zodat het net even anders is.”

Welke materialen gebruikt u voor uw eigen ontwerpen?

“Wij hebben in eerste instantie altijd alleen maar pure producten gehad, echte natuurlijke materialen. Maar dat heeft natuurlijk voor- en nadelen. Er zijn ook een heleboel regels die veranderd zijn, waardoor je sommige stoffen niet meer mag gebruiken waardoor meubelen nu sneller verkleuren. Hierdoor zijn we meer kunstmatige materialen gaan gebruiken om toch te kunnen voldoen aan dat soort regulaties en tegelijkertijd aan de eisen van de klant. Als je bijvoorbeeld een heel licht huis hebt en je gebruikt dan alleen maar natuurlijke materialen, dan is dat even hartstikke mooi, maar in no time is alles verkleurd. Wij hebben hier allerlei oplossingen voor, want in deze tijd is het belangrijk dat je meebeweegt en er zijn tegenwoordig materialen die er helemaal niet kunstmatig uitzien.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om in ETC Design Center Europe te exposeren?

“Dat gaat heel ver terug, want wij zijn hier inmiddels alweer een jaar of tien. Wij zijn hier begonnen omdat wij in Nederland nog geen eigen showroom hadden en wij onze spullen wilden laten zien. Doordat het een meubelcentrum was en wij wel graag de stoffen op meubels presenteerden, zijn er meubels bij gekomen, wat helemaal niet onze bedoeling was! Het heeft uiteindelijk tot een totaalconcept geleid. Wij waren daarmee toch wel één van de eersten die zich op zo’n manier profileerden. ETC Design Center Europe heeft zich in de loop der jaren heel positief ontwikkeld, en er zijn mooie merken bij gekomen. Dat hoge niveau hebben ze echt steeds vastgehouden. Voor mensen die geen winkel meer hebben is dit de showroom geworden.”

Hoe ziet de toekomst eruit?

“Ik denk dat de meeste mensen vanuit hun eigen kantoor of huis gaan werken. Je ziet dat ze behang met dessins in bijzondere kleurcombinaties leuk vinden. Als jij een kussen met veertjes wil combineren met een heel stoer leren kussen dan kan dat, want jij vindt het leuk. De individuele smaak wordt steeds belangrijker.”