Prades Interior Concepts

“Mensen hebben nu meer lef om onderscheidend bezig te zijn.”

Dat probeert Prades bij de klanten te stimuleren door ze de mogelijkheden te bieden hun eigen ontwerpen uit te laten voeren. Dat kan in behang ,meubelen maar ook in bijna alle materialen waar we mee werken . Omdat we voornamelijk met producenten werken kan dit qua design, uitvoering of in het gewenste materiaal .
Vraag dus altijd naar de mogelijkheden of vertel ons wat je zoekt!

Hoe bent u in het interieur terecht gekomen?

Caroline Schrijnemakers: “vanuit een passie voor stoffen en mooie materialen. Ik werkte destijds in de mode en door een samenloop van omstandigheden kreeg ik een aanbieding bij een interieurbedrijf. Ik dacht toen nog dat het een “uitstapje” was, maar ziehier inmiddels al 20 jaar in het interieur en met een eigen “label”.”

Waar komt de naam Prades vandaan?

“Het zijn plaatsjes in Spanje en Frankrijk. Mijn oud-compagnon kwam die naam tijdens één van haar reizen tegen. Wij waren al heel lang op zoek naar een naam, we hadden al van alles verzonnen, maar we vonden deze naam meteen fantastisch. Prades geeft een soort gevoel van luxe, je kan het in alle talen uitspreken en het is niet heel ingewikkeld om te onthouden.”

Waar haalt u uw inspiratie vandaan als u een meubel of een stof ontwerpt?

“Eigenlijk uit alles om me heen. Het is een samensmelting van kleuren en vormen, eigenlijk van alles wat je meemaakt en ziet.
Daarbij speelt kleding, lees mode, ook nog steeds een belangrijke rol.
Een nieuw ontwerp moet wel echt iets toevoegen maar ook weer toepasbaar zijn in veel stijlen. Ik hou van een eclectische mix en soms kun je juist met een bepaald ontwerp net dat klassieke element of die “contemporary“ knipoog toevoegen, zodat het net even anders is.”

Welke materialen gebruikt u voor uw eigen ontwerpen?

“Wij hebben in eerste instantie altijd alleen maar pure producten gehad, echte natuurlijke materialen. Maar dat heeft natuurlijk voor- en nadelen.

Wat stoffen betreft; Er zijn een heleboel regels veranderd, waardoor je sommige chemicaliën niet meer mag gebruiken en stoffen sneller verkleuren. Hierdoor zijn we meer kunstmatige garens etc. gaan gebruiken om toch te kunnen voldoen aan dat soort regulaties en tegelijkertijd aan de eisen van de klant. Als je bijvoorbeeld een heel licht huis hebt en je gebruikt dan alleen maar natuurlijke materialen, dan is dat even hartstikke mooi, maar in no-time is alles verkleurd. Wij hebben hier allerlei oplossingen voor, want in deze tijd is het belangrijk dat je meebeweegt en er zijn tegenwoordig materialen die er helemaal niet kunstmatig uitzien en ook nog “sustainable” zijn . Wat een belangrijk aspect van ons vak is geworden en waar we dus intensief mee bezig zijn.

Waarom hebt u ervoor gekozen om in ETC Design Center Europe te exposeren?

“Dat gaat heel ver terug, want wij zijn hier inmiddels alweer een jaar of zestien. Wij zijn hier begonnen omdat wij in Nederland nog geen eigen showroom hadden en wij onze visie wilden laten zien. Aangezien het ETC een meubelcentrum was, zijn wij onze stoffen op meubelen gaan presenteren. Dat was een schot in de roos en heeft uiteindelijk tot een totaalconcept geleid. Wij waren daarmee één van de eersten die zich op zo’n manier profileerden.

ETC Design Center heeft zich in de loop der jaren heel positief ontwikkeld, Er zijn mooie merken bij gekomen wat het centrum naar een steeds hoger niveau heeft getild. Voor mensen die geen winkel meer hebben is dit hun showroom geworden.”

Hoe ziet de toekomst eruit?

“Ik denk dat de meeste mensen vanuit hun eigen kantoor of huis gaan werken. Je ziet dat ze behang met dessins in bijzondere kleurcombinaties leuk vinden. Als jij een kussen met veertjes wil combineren met een heel stoer leren kussen dan kan dat, want jij vindt het leuk. De individuele smaak wordt steeds belangrijker.”