Orac Decor

“De sierlijst is de handtekening van de architect.”

Wat is kenmerkend voor Orac Decor?

Ons hart ligt bij interieurdecoratie. Al meer dan 40 jaar ontwikkelen we met passie, decoratieve afwerkingsproducten voor het interieur. Dat die gedrevenheid voor mooie dingen in de genen zit, behoeft geen uitleg, want ORAC nv/sa is nog altijd een familiebedrijf. Als pionier hebben we een kunststoftechnologie geïntroduceerd voor de productie van onze sierelementen. Alleen zo kunnen we de bijzonder hoge kwaliteit, in combinatie met de fijne afwerking en eenvoudige installatiemogelijkheden garanderen. De verfraaiing van uw interieur, of de afwerking van uw project, kunnen daardoor sneller en vooral gemakkelijker gerealiseerd worden. Onze producten zijn immers licht, goed overschilderbaar en veelal zelfs multifunctioneel.

Hoe komen uw collecties tot stand?

Het idee achter onze producten is om profielen te ontwikkelen die met elkaar in verbinding staan, diepte creëren en de ruimte persoonlijkheid èn een gevoel van harmonie geven. Om de juiste interpretatie van een bepaalde stijl strak te bewaken, werken we steeds samen met specialisten. Voor onze nieuwste collectie MODERN deden we een beroep op onder andere de Italiaanse architect Orio Tonini en de Belgische productontwikkelaar Pierre Daems.

Wat is kenmerkend voor uw nieuwe collectie MODERN?

Met onze nieuwe collectie MODERN vertalen we het modernisme in hoekige en scherpe lijnen en focussen meer dan ooit op de symbiose tussen architectuur en decoratie.
De collectie MODERN bestaat uit 5 concepten en omvat indirecte-verlichtingsprofielen, kroonlijsten, plinten en 3D-ornamenten.

Slim schaduwspel
Het L3-concept, ontwikkeld door de Italiaanse architect Orio Tonini, bestaat uit 4 modernistische profielen ontworpen voor de integratie van indirecte LED-verlichting.

Afgeschuind strak
Steps, eveneens van de hand van Orio Tonini, bestaat uit een reeks van 4 strak vormgegeven profielen met elk een eigen karakter en functie zoals een originele border, een strakke kroonlijst en een praktische oplossing om een gordijnrail of LED-verlichting achter te verbergen.

Hoekig interessant
High Line bestaat uit twee plinten die werden vormgegeven door Pierre Daems en zich onderscheiden door hun rechte lijnen en juiste proporties.

Veelzijdig functioneel
Diagonal verenigt technologie, design en functie in één profiel. Dit profiel is ideaal om in te zetten als strakke plint, maar ook als up- of downlighter met geïntegreerde LEDs of als volledige wandbekleding.

Geometrisch volume
Deze unieke serie 3D Wall Panels is geïnspireerd door de abstracte lijnen en geometrische vormen uit de modernistische architectuur. Dit nieuwe concept verandert ‘gewoon’ in ‘gedurfd’.

Van welk materiaal worden de producten van Orac Decor vervaardigd?

De producten van Orac Decor zijn vervaardigd uit hoogkwalitatieve polymeren die de sterkte, verwerkbaarheid en kwaliteitskenmerken van kunststof combineren met de uitstraling van hout of pleisterwerk.

Waarom kiezen interieurprofessionals voor de producten van Orac Decor?

Onze klanten zijn enthousiast over de producten van Orac Decor, omdat ze een bijzonder hoge kwaliteit en een fijne afwerking hebben. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren. De verfraaiing van een interieur of de afwerking van een project kan daardoor sneller en vooral gemakkelijker.