Nature @ home

“Rethink your wall”

Kunt u iets over uw achtergrond vertellen?

Nature@Home begon voor mij toen ik in 2013 als particulier een woonbeurs bezocht en mijn oog liet vallen op een stand waar ze natuurlijke wandbekleding verkochten van o.a. kokosnoot en boomschors.

Waarom hebt u voor het interieurvak gekozen?

Het inrichten en decoreren van etalages en winkels was destijds mijn grote passie en het importeren van bijzondere producten mijn grote droom. Op die beurs kwam alles samen door de wandtegels van Cocomosaic en twijfelde ik niet meer. Ik ben naar Indonesië gereisd en daar alles geleerd over het tot stand komen van de prachtige handgemaakte wandpanelen van restmateriaal en gemaakt door mensen met een lichte beperking.

Gezien het hoge armoedecijfer in Indonesië is de productie van de handgemaakte tegels een
schot in de roos voor de inheemse bevolking. Zo kan de productie van 250m² 40 arbeiders een hele maand bezighouden. De innovatieve en duurzame verwerking van boomschors en kokosnoot zorgt ondertussen voor veel werkgelegenheid in de regio.

De vernieuwende producten en de medewerkers hebben mijn hart veroverd; dit verhaal verdiende het om wereldwijd te worden uitgedragen en wou daarbij helpen! Ter plaatse heb daar alles geregeld en werd ik de enige importeur voor de Cocomosaic wandbekleding in de Benelux. Inmiddels heb ik klanten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje maar ook het Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Polen.

Wat maakt natuurlijke wandbekleding zo bijzonder?

“Het bijzondere van onze producten is dat de natuurlijke eigenheid van het materiaal goed zichtbaar blijft. Bij Cocomosaic zijn kleine stukjes kokosnoot of teakhout aan elkaar verlijmd tot een tegel. Bij Wood4walls zijn reststukjes van Europese houtsoorten de basis voor een driedimensionaal wandpaneel. Spraycork is samengesteld uit gemillimeterde kurkrestjes die in meerdere kleuren op de wand gespoten worden. De producten van Cocomosaic en Wood4Walls worden handmatig samengesteld. Hierdoor is elk paneel uniek, zowel qua grondstof als samenstelling. De imperfectie van de natuur zorgt ervoor dat elke wand prachtig in balans is en natuurlijk aanvoelt.”

Wat bekent duurzaamheid voor u?

“Duurzaamheid is het mooiste dat je kunt verkopen. Het is in deze tijdgeest heel erg belangrijk. We moeten heel goed omgaan met de natuurlijke materialen die wij hebben, ze koesteren en proberen de restmaterialen steeds te hergebruiken voor andere producten.”

Welk aspect van uw werk vindt u het leukst?

“Wij proberen een aangenamer bestaan te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Door de verkoop van producten uit tweede en derde wereldlanden helpen we mensen daar aan een inkomen om een beter bestaan op te bouwen, terwijl we hier leefruimtes voor mensen mooier, sfeervoller en uniek maken.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om op ETC Design Center Europe te exposeren?

“Wij zien ETC Design Center Europe als een heel mooi platform. Je zit met een heleboel collega’s, in aanvullende onderdelen van je branche en je maakt er samen iets moois van. Ik vond het bijna een eer dat we hier mochten komen.”

Wat hebben ETC Design Center Europesanten te bieden aan stylisten, klanten en architecten?

“Je vindt hier mooie, onderscheidende producten van een hoogwaardig niveau. Het is toch geweldig dat je elkaar helpt en je klant ook, om een mooi interieur te maken. In ETC Design Center Europe wordt voor deze samenwerking een prima basis gelegd.”