Maretti Lighting

““Onze verlichting verlicht niet alleen het interieur, het is een wezenlijk onderdeel ervan.””

Hoe is het bedrijf begonnen?

Maretti Lighting: “Het bedrijf bestaat nu 25 jaar. Wij zijn begonnen als projectverlichtingsbedrijf voor hotels en horecagelegenheden. In de loop[ van de jaren hebben we ons ook gespecialiseerd in verlichting voor de retail, kantoren, wellnesscentra en villa’s. We werken samen met vooraanstaande Nederlandse interieurstylisten en -architecten. Inmiddels is de markt er ook van overtuigd dat goed licht onmisbaar is, dus is lichtarchitectuur één van de belangrijkste elementen in een interieurontwerp geworden. Al sinds onze start hechten wij veel waarde aan design en originaliteit. Veel mensen denken dat design synoniem is aan duur of onbetaalbaar. Maar wij bewijzen dat dat niet zo is.”

Waarom is de juiste verlichting zo belangrijk?

“Verlichting moet zorgen voor sfeer en dient daarbij ook functioneel te zijn. Het kan een omgeving verrijken en de schoonheid ervan onthullen. Elke ruimte vraagt om een ander verlichtingsplan. Het totaalplaatje moet kloppen. Een spotje hier en daar doet niet wat een goed doordacht lichtplan wél doet; het interieurontwerp naar een nog hoger niveau tillen. Met onze complete lichtplannen, doorgaans voor de grotere woonhuizen, villa’s, retail, hotels en horeca, benadrukken we de stijl van de ontwerper en de bewoner. Zo zorgen we voor de perfecte sfeer in elke ruimte. Goede verlichting máákt het interieur.”

Waarom kiest Maretti Lighting ervoor alles in eigen beheer te houden?

“Wij zijn van het begin tot het eind betrokken. Ons creatieve ontwerpteam kan elke wens vertalen in een armatuurontwerp en verwerken in een lichtplan. Voor sommige projecten worden driedimensionale versies gemaakt, waarmee de productieafdeling kan beoordelen of het ontwerp technisch haalbaar is. Ons personeel in de fabriek heeft enorm veel technische kennis. Ze zijn in staat om alle materialen te bewerken en ieder ontwerp vorm te geven. Wij vinden het juist leuk om dingen te maken die voor anderen onmogelijk lijken. Dat zien wij zien als een uitdaging. Bovendien houden wij op die manier onze prijzen gunstig, omdat wij het ontwerp-, productie- en leveringsproces in eigen beheer hebben.”

Wat maakt het bedrijf bijzonder?

“Zoals gezegd maken wij heel veel zelf. Wij hebben een grote eigen werkplaats en een pand van tienduizend vierkante meter. Daar is ook onze showroom gevestigd. Wij maken lampen voor onder andere Piet Boon, Marcel Wolterink, Eric Kuster, Osiris Hertman en Jan des Bouvrie. Daar zijn we echt trots op!”

Wat zijn de voordelen als exposant op ETC Design Center Europe?

“ETC Design Center Europe richt zich op het hogere segment van de markt en dat trekt voor ons het juiste publiek aan; designers, architecten, stylisten, horecaondernemers en winkeliers die waarde hechten aan professionaliteit en exclusiviteit. Precies hetgeen waar Maretti Lighting voor staat.”

Maretti Lighting bij ETC Design Center Europe?

ETC Design Center Europe is hét exclusieve interieurplatform in Nederland. Hier wordt u geïnspireerd en geïnformeerd in een creatieve omgeving. Hier komen agenten en producenten van exclusieve merken, interieur professionals, consumenten en pers samen.

De Maretti verlichting staat hier uitgebreid tentoongesteld in een showroom. Laat u inspireren door de bijzondere en doordachte designs. We voorzien u graag van passend advies. Door de uitgebreide collectie zit er voor iedere smaak en project iets bij. Samen vinden we de oplossing die geheel voldoet aan uw wensen en past bij de ruimte. Maak kennis met de producten van Maretti Lighting bij ETC.

We ontvangen u graag in onze showroom!