Macazz

“Staat bij u individualiteit en kwaliteit voorop? Dan heeft u aan Macazz een goede partner.”

Over Macazz
Het meubelbedrijf Macazz is opgezet door Jos Castelijns in 2005. De geschiedenis van het bedrijf gaat echter terug tot in de jaren 80, toen Jos zijn carrière begon in zijn garage. Het merk Macazz is in de tussentijd gegroeid tot een gewaardeerd en creatief label, waar vakmanschap en maatwerk hoog in het vaandel staan. Ondertussen heeft zijn zoon Harm Castelijns het familiebedrijf overgenomen en heeft hij samen met het Macazz team de ambitie om het bedrijf nog verder te ontwikkelen. In 2018 heeft Macazz het bekende merk BENCH gekocht met de bedoeling om de productie en verkoop van deze mooie modellen voort te zetten. De elegante, vaak tijdloze modellen met een uitstekend zitcomfort passen perfect bij de filosofie van Macazz. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om de BENCH – design modellen aan de Macazz collectie toe te voegen.

Vakmanschap
Alle producten zijn gemaakt door de beste professionals. Kenmerkend voor hen is dat ze veel passie hebben voor de materialen die worden gebruikt en het eindproduct. Alle materialen worden dan ook zorgvuldig geselecteerd door het designteam. Doordat het gehele proces van design tot productie wordt gerealiseerd binnen het bedrijf kan de kwaliteit en authenticiteit goed gecontroleerd en gewaarborgd blijven. Macazz maakt geen gebruik van geautomatiseerde processen, waardoor wij eventuele aanpassingen of wensen altijd kunnen doorvoeren.

Stijl
De stijl kan worden beschreven als luxueus en modern. Al onze producten zijn zorgvuldig ontworpen, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan de details. We werken alleen met stoffen en leer die worden geproduceerd door de meest toonaangevende merken. Het altijd streven naar de hoogste kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat wij mogen samenwerken met de beste interieur-professionals. Onze collectie kan worden bekeken in onze showroom op het ETC Design Center in Culemborg. Elk jaar veranderen we deze showroom, zodat we verschillende sferen in verschillende settings kunnen laten zien.

Onze collectie
Traditioneel Nederlands ondernemerschap wordt gecombineerd met gevoel voor stijl en oog voor detail. Een ervaring die begon in de jaren 80 en een flair die toebehoort aan het jonge management. Wij ontwerpen en produceren volledig in eigen huis. Expert in nauwkeurig handwerk, uitgevoerd met zorg en aandacht.
We creëren en maken onze eigen ontwerpen en implementeren deze, gebaseerd op een diepgaande technische basis. We signaleren trends in de markt en spelen daar op onze manier op in. We worden bijgestaan door verschillende ontwerpers, waaronder Bart Conen, de ontwerper van BENCH design, een collectie die onlangs door ons is overgenomen en wiens modellen nu deel uitmaken van de Macazz-collectie.

Bespoke items
Macazz heeft zelf de regie over de productie, waardoor we gemakkelijk kunnen inspelen op de wensen van de klant als het gaat om maatwerk. De meeste modellen kunnen qua grootte en comfort worden aangepast zonder het oorspronkelijke ontwerp uit het oog te verliezen.
In samenwerking met de toonaangevende stoffenhuizen en leerleveranciers is er een groot aanbod aan flexibiliteit op het gebied van stoffering, zodat elk meubel zijn eigen bijzondere karakter krijgt. Elk om maat gemaakte item is uniek en juist deze exclusiviteit is onze kracht en het herkenningspunt richting onze klanten.

Prive Projecten
“De meest luxueuze interieurs worden gecreëerd door de beste samenwerkingen”
Als bedrijf streven wij samen met onze dealers naar een perfecte detailafwerking van grote projecten. We werken nauw samen om het betreffende project zo efficiënt mogelijk uit te werken.

Binnen onze productie hebben we unieke items ontwikkeld die zeer zorgvuldig zijn ontworpen door ons ontwerpteam. We delen onze expertise over hoe de kwaliteit en het uiterlijk van een item kan worden verbeterd zonder het originele ontwerp aan te passen. Veel van onze dealers ontwerpen een heel huis met Macazz-items, omdat alle items zo zijn uitgelijnd dat ze perfect te combineren zijn. De meubelseries van Macazz bestaan uit banken, stoelen, eetkamerstoelen en barstoelen, die gecombineerd kunnen worden in een project.