Lumière

“A different way of lighting”

Een beetje glamour, een beetje luxe, een beetje opvallend; alles behalve alledaags. Verlichting met een knipoog en met veel aandacht voor detail, afwerking, kwaliteit en materialen. Mooie objecten vervaardigen voor uw interieur, dat is onze passie die we met veel creativiteit en plezier uitvoeren.

In het prachtige dorpje Lopikerkapel, in het midden van het land, is het familiebedrijf Lumière gevestigd. Al meer dan 50 jaar is het ontwerpen en vervaardigen van verlichting onze dagelijkse bezigheid. Met een klein team van ambachtsmensen maken wij armaturen en kappen van de mooiste materialen in eigen atelier.

De dagelijkse leiding is in handen van Peter en Mariëlle. Zij leerden elkaar kennen op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Beiden volgden de richting architectonische vormgeving en beiden zijn besmet met het ontwerpvirus. Met veel creativiteit hebben zij de laatste jaren het bedrijf omgeturnd van een groothandel in verlichting op de Nederlandse markt naar een internationaal opererend bedrijf met zelfontworpen modellen en klanten in alle windstreken.

Met jarenlange ervaring op het gebied van ontwerp & productie is een geheel eigen weg in geslagen. De Lumière collectie onderscheidt zich met originele ontwerpen uitgevoerd in materialen als brons, keramiek en glas. Recentelijk zijn prachtig gedecoreerde stijlkamers gerealiseerd met een eigenzinnige stijlmix, van oriëntaals tot glamourous, en van shabby tot chic. Daarnaast vindt u ook de door Peter ontworpen Pieter Adam collectie in het ETC. Zijn collectie bestaat uit verschillende lijnen die allen uitblinken in originaliteit, kwaliteit, en gevoel voor details. Deze collectie wordt ook internationaal gepresenteerd op beurzen in Parijs, Milaan en Frankfurt en wordt inmiddels wereldwijd verkocht.

De juiste verlichting op de juiste manier toegepast, is de essentiële finishing touch voor een mooi en compleet interieur. Verlichting is voor velen echter niet alleen het laatste, maar ook het moeilijkste stukje van de interieurpuzzel. Terwijl verlichting, zowel functioneel als sfeerbepalend, juist net dat beetje extra kan geven aan elk interieur. Hierin vindt Mariëlle een mooie uitdaging, één die zij met veel enthousiasme en deskundigheid aangaat. Zij is de ideale partner in het adviseren en meedenken over verlichtingsplannen; voor B2B, horeca maar ook consumenten.

Wij zien u graag op ETC Design Center Europe