Little Greene Paint Company

“Beleving wordt steeds belangrijker”

Hoe bent u als agent begonnen?

Sander Sprengers: “Na mijn opleiding ben ik direct in de interieurbranche begonnen. Ik wilde altijd al voor mezelf beginnen en zeven jaar geleden kwam die mogelijkheid. Toen ben ik dit gaan doen. Onze specialisatie is verf en behang. Little Greene produceert alle verf in haar eigen fabriek in Wales, zodat het altijd van de beste kwaliteit is.
Digitaal behang is eigenlijk zoals je een boekje print of een poster, alleen dan in groot formaat. Wij werken samen met een drukker en die verzorgt dat allemaal voor ons. Dus als een klant met een idee komt kunnen wij dat realiseren in elke gewenste maat.”

Wat zijn de voordelen van digitaal ten opzichte van traditioneel behang?

“Bij digitaal behang heb je meer mogelijkheden. Traditioneel behang wordt gemaakt in een behangfabriek. Je hebt een grote rol behangpapier en die gaat door de verfbanen heen. Een behangrol heeft traditioneel een lengte van 10 meter, hierdoor heb je relatief veel afval. Bij digitaal behang kunnen wij het zo hoog en zo breed maken als gewenst is. Wij leveren het exact op maat, dus je hebt geen snijverlies.”

Is digitaal behang duurzaam ten opzichte van traditioneel behang?

“Jazeker, omdat er bijna geen afval is is het zeker duurzaam. Zowel het behangpapier als de drukinkt die wij gebruiken zijn 100% milieuvriendelijk.”

Hoe ziet de toekomst van het interieurvak eruit?

“Er zal meer online gekocht worden. Mensen die nu nog niet online actief zijn, die moeten hier zeker in gaan investeren. Het zal misschien even duren, maar het is absoluut de toekomst. Daarnaast worden juist de zogenaamde belevingswinkels steeds belangrijker. Je ziet het nu al in de mode; er zijn bepaalde winkels en daar wil je gewoon een keer gaan kijken omdat ze een hele collectie hebben en die op een bijzondere manier presenteren. Klanten van ons zijn daar ook mee bezig, ze willen van hun winkel een beleving maken. Winkeliers zijn soms teveel gefocust op de korte termijn, terwijl ik altijd denk, je moet blijven investeren. Zorg ervoor dat de uitstraling naar de klant in orde is.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om op ETC Design Center Europe te exposeren?

“De markt is aan het veranderen, er gaan redelijk wat winkels dicht. Steeds meer stylisten en architecten zijn op zoek met hun klanten. Ze hebben geen showroom, dus ETC Design Center Europe is eigenlijk hun grote showroom. Ik ben zeven jaar geleden met Little Greene begonnen en toentertijd was het een verfmerk dat totaal niet bekend was in Nederland, dus ik moest iets opbouwen. ETC Design Center Europe is een geweldige showroom om te laten zien wat je hebt, wat je kan en om de klanten uit te nodigen. Voor ons segment is dit het enige centrum. Bovendien vind ik ETC Design Center Europe net even wat sfeervoller. Op de maandagen hebben wij veel winkeliers, architecten en stylisten in onze showroom.”

Bent u nog nooit bij ons in de showroom geweest? U bent van harte uitgenodigd en wij vertellen graag over onze mooie collecties.