Leoniek

“Puurheid, schoonheid en wijsheid in fotografie”

Leoniek is een bevlogen fotografe met liefde voor interieur en mensen. Haar werk wordt afgedrukt op leer in verschillende formaten. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en geeft verdieping en levendigheid aan de foto waardoor het nog meer gaat leven.
Fotografie is ontstaan vanuit haar grote passie voor reizen. Het mogen aanschouwen van andere culturen is voor haar telkens weer een indrukwekkend onderweg naar tijdelijke ontmoetingen.

In haar vak als interieurstyliste werkt zij voornamelijk met statische fotografie. Om inspiratie op te doen in kleur, textuur en vorm, legt zij tijdens haar reizen veel vast op beeld. Inmiddels is portretfotografie een grote passie geworden. Een spontaan meisje wat voor de lens springt, een oude man die wenkt voor een ontmoeting, of iemand die haar meeneemt naar iets in zijn of haar leven. De een puur onschuldig, de ander zelfverzekerd in levenswijsheid. Met in hun blik een moment van bezieling naar de fotografe. Zo komen de mooiste verhalen naar voren, zowel intens kort als inspirerend lang. Zij ziet zichzelf niet als iemand die foto’s maakt, maar meer als iemand die houdt van mensen en het contact met mensen graag vastlegt.
Het is de wens van Leoniek dat haar werk mensen intrigeert. Dat woorden als puurheid, schoonheid en wijsheid, in welke vorm dan ook, bovenkomen bij het aanschouwen van haar foto’s.