Kobe stoffen

“Onze passie is het verrijken van ieder interieur met onze mooie stoffen”

Hoe is KOBE ontstaan?

Kobe is ontstaan in 1976 uit een droom en een grote ambitie van een Brabantse ondernemer. Het is allemaal begonnen met een veloursstof met 122 kleuren. Deeze is nu nog steeds een belangrijk item in Kobe’s collectie. Het product heet SCALA en is nu verkrijgbaar in 200 kleuren.

Na de opstart had Kobe een hele snelle en sterke groei. Binnen “no time” was hij bezig met volledige collecties te ontwikkelen. Kobe begon ook internationaal bekend te worden. Het bedrijf is begonnen als een familiebedrijf in een gehuurd pand in Valkenswaard. Ondertussen zijn we drie keer verhuisd en zitten nu sinds november 1989 in ons huidige gebouw. Daarbij zijn we door de jaren heen gegroeid tot een onderneming met ruim 120 medewerkers. We hebben kantoren en showrooms in 5 verschillende landen en verkoopkanalen in meer dan 60 landen.

De collectie

Het brede assortiment bevat onder andere Kobe gordijnen en stoffen. De meubel- en gordijnstoffen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en patronen. Vraag om advies om te bepalen welke stoffen het best aansluiten bij uw ruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos. Creëer door middel van onze stoffen de gewenste stijl en ambiance. We hebben voor elk interieur een passende oplossing.

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

We hebben een eigen R&D afdeling. Creatieve passie is de stuwende kracht achter het ontwerpproces van het KOBE Design Team. Onze trendwatcher gaat op zoek naar de laatste trends in verschillende delen van de wereld. Denk hierbij aan mode, interieur, kleur, levensstijl, sociale en culturele aspecten.

We kijken ook naar de wensen van onze klanten. Wij maken onze producten met de verschillende markten in het achterhoofd. Daarnaast voegen wij technische ontwikkelingen toe om de waarde voor gebruikers te verhogen. Met deze inspiratie ontwerpt Kobe de producten met de Kobe handtekening.

Wat maakt uw bedrijf uniek?

KOBE dankt haar reputatie aan de creatieve passie waarmee we onderscheidende interieurmode ontwerpen. We blijven ons niet alleen ontwikkelen door ons streven om steeds weer kwaliteit te leveren in alles wat we doen. Ook hebben we de ambitie om continu de relatie met onze partners te verbeteren.

Ons logistiek proces maakt ons uniek. Kobe’s producten worden gedistribueerd over de hele wereld met ultieme logistieke efficiëntie en betrouwbaarheid. Kobe maakt gebruik van een volledig automatisch magazijn. Deze wordt gebruikt voor de logistieke processen van de behandeling, het snijden, verpakken, sorteren en verzenden.

Hoe bent u op ETC Design Center Europe terecht gekomen?

ETC Design Center Europe is bij ons goed bekend en we hebben vorige jaren ook al met tijdelijke showrooms deelgenomen bij ETC. Hier worden Kobe gordijnen en stoffen tentoongesteld. De ideale plek om inspiratie op te doen en kennis te maken met de producten.

Welke aspecten van uw werk vindt u het leukst?

Kobe is een bijzonder bedrijf om voor te werken in. Het is namelijk een multinational met de kern van een familiebedrijf. Dat maakt het leuk. Elke dag strijden we om onze strategieën neer te zetten. We doen dit met een unieke informele sfeer waar iedereen zijn ideeën en mening mag delen. We hebben samen ook een leuke familiale sfeer onder de collega’s. De “drive” die onze eigenaar heeft meegegeven, is ook terug te zien bij iedere medewerker. We werken met passie! Het is een bedrijf waar mensen samen leren en groeien met interne en externe workshops en trainingen.