Kendix / De Ploeg

“Origineel creëren, inspireren en kwaliteit gemaakt om te blijven”

Kendix Modern – introductie najaar 2023
Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een nieuwe collectie gordijnstoffen. Deze schoonheid is vertaald tot in detail, waarbij de ontwerpers zich hebben laten leiden door de meest adembenemende reacties die kunnen ontstaan tussen verschillende elementen.
In de collectie herken je diepe kleuren van mineralen en de textuur van gesteente. Rijk aan warme tinten, die aansluiten bij de natuurlijke schoonheid van de aarde. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en zorgvuldige afwerking zorgen we voor een elegante, maar duurzame collectie die jarenlang meegaat. Kendix presenteert vol trots deze collectie, die de schoonheid van de aarde en haar natuurlijke elementen weerspiegelt.
Laat je inspireren door nieuwe tinten en zintuigprikkelende texturen en geef het interieur een nieuwe dimensie waarbij rustige elegantie, sprankelende kleuren en een minimalistische stijl centraal staan.

Kendix Allure
Tijdens het ontwerpproces van de Kendix Allure collectie stond de gedachte aan neutraal getinte, kalme interieurs als toevluchtsoord met zacht glooiende meubels, centraal. Zonder de flamboyante en contrasterende kleuren en materialen die de buitengewone wonderen van de wereld reflecteren uit het oog te verliezen. Het werd een allesomvattende Allure collectie die stijl omarmt en de schoonheid van imperfecties waarborgt.

De Allure lifestyle is gecompleteerd met een nieuwe collectielijn: Kendix Allure meubelstoffen. We geloven dat interieurontwerp meer tactiel en behaaglijk kan zijn; om rustige maar tegelijk ook levendige sferen te creëren in je huis. We geloven in het mixen van erfgoed met het dromerige en het magische. Vintage details die meegenomen zijn naar de toekomst en luxe uitstralen. We houden van excentriciteit en flamboyante ensembles. In onze beleving moedigt Allure aan om je eigen unieke interieurstijl te bepalen. Wees gedurfd in kleur en combinaties van structuren en oppervlaktes en vervul je verlangen om de leefomgeving te versieren en aan te kleden met Allure stoffen; ze creëren schoonheid en stillen de honger naar genieten van mooie, tactiele stoffen.

KENDIX: origineel creëren en inspireren

Kendix richt zich van meet af aan op de top van de markt. Het bedrijf produceert hoogwaardige stoffen met een karakteristiek design. Daarvoor trekt Kendix inventieve afgestudeerden van kunstacademies aan. In 2005 heeft Kendix na allerlei omzwervingen een thuis gevonden bij Artex, onderdeel van multinational Hunter-Douglas. Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd producent van exclusieve, trendsettende stoffen van een superieure kwaliteit. Vormgeving, weefsels en materialen voldoen aan hoge esthetische en technische maatstaven.

Kendix ontwerpt en ontwikkelt elke collectie in eigen huis, van eerste concept via schetsontwerp, kleuruitwerking en vertaling in garens en weefstructuren tot het uiteindelijke dessin. Vanaf het ontstaan van Kendix is esthetiek, origineel denken in moderne actuele vormgeving de basis geweest voor de bedrijfsfilosofie. Gordijnstoffen gemaakt door mensen met visie en scherp oog voor detail. Voor mensen die schoonheid en kwaliteit belangrijk vinden. Kendix ontwikkelt, vervaardigt en distribueert hoogwaardige gordijnstoffen.

De collectie bestaat uit bedrukte, geweven en transparante stoffen, grafische dessins, ausbrenners en geweven structuren, veelal kamerhoog. De collectie is gericht op de particulier die iets exclusiefs voor zijn interieur zoekt. Maar ook bijvoorbeeld in hotels, culturele centra, regeringsgebouwen, kantoren, kortom: in representatieve interieurs over de hele wereld hangen Kendix gordijnen. Sinds 2018 beantwoordt Kendix ook aan de vraag van modern klassieke interieurs met Kendix Allure.

Kendix Allure. Een aanvullende collectielijn voor mensen met hartstocht voor ingetogen luxe. Het ontwerp-dna van Kendix verloochent zich niet. Een middenweg tussen het minimalistische van moderne vormgeving en de weelde van een klassieke stijl. Onderga de aantrekkingskracht van een ontwerptaal met diepgang en subtiele accenten. De klasse van klassiek ontmoet het eigene van eigentijds.

kendix kendix

DE PLOEG: kwaliteit gemaakt om te blijven

De Ploeg is in 1923 opgericht als coöperatieve weverij van huishoudtextiel. Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw geniet De Ploeg bekendheid als leverancier van gordijn- en meubelstoffen. In de vijftiger jaren werd het bedrijf toonaangevend als een van de voortrekkers van de stroming ‘Goed Wonen’. Ploegstoffen kregen grote bekendheid bij het Nederlands publiek. Ook internationaal is De Ploeg een begrip.

Goed Wonen stelde zich ten doel de leefomgeving te verbeteren. Wonen moest modern, licht en comfortabel. Liefst voor iedereen, niet alleen voor de happy few. De Ploeg stelde de eigen bibliotheek open voor de werknemers en combineerde werk met cultuur en inspiratie. Activiteiten als tentoonstellingen en laten zien van vernieuwing in binnenhuisinrichting, mode en kunst lijken op wat we nu zien in hippe conceptstores. De Ploeg liep hiermee vooruit op het nieuwe beleven, delen en informeren. De weverij droeg bij aan goede woninginrichting, goede kleding en goed handwerk. Maar ook aan goede arbeidsverhoudingen in de vorm van een werkgemeenschap waarin alle werknemers zoveel mogelijk tot hun recht komen. Dat vormt de basis voor het uitgangspunt: de mens centraal. Een vroege uiting van maatschappelijk verantwoord ondernemen, nu actueler dan ooit. leven en wonen met aandacht voor de wereld en de mensen om je heen.
Esthetiek, functionaliteit, comfort en duurzaamheid gaan daarbij hand in hand. De Ploeg staat voor vakmanschap, kwaliteit en cultuur. Maar ook voor liefde voor het vak, vernieuwen, origineel denken, ontwerpen, weven, ambacht. Werken met materialen, kleur en ruimte. Samen werken met mensen voor mensen. De Ploeg maakt mooie materialen voor mooie mensen. Functioneel, origineel en goed.