Jeroen Bos Design

““Er is niets inspirerender, dan samen iets creëren.”

Hoe bent u als ontwerper begonnen?

“Ik kom uit de mode. Op een gegeven moment heb ik de overstap gemaakt naar het interieur en daarna ben ik Jeroen Bos Inside begonnen. Als stylist en concept designer is het mijn passie commerciële winkels te creëren die de bezoekers inspireren. Toen ik thuis een ander bureau wilde, kon ik niet vinden wat ik zocht. Ik besloot zelf iets te ontwerpen. Toen ik The-Desk had ontworpen dacht ik, dit kan ik ook verkopen! Zo is als eerste ontwerp The-Desk ontstaan. Mijn ontwerpen zijn vaak stoer, maar ook elegant. Ik hoop op die manier een mooie balans te vinden voor een tijdloos design.”

Wat betekent duurzaam voor u?

“Alles wordt lokaal gemaakt. Het hout komt uit de Ardennen en Noord-Frankrijk. De overige materialen zoals glas, leer en RVS, probeer ik van Nederlandse bedrijven te betrekken. Door zoveel mogelijk lokaal te produceren heb je een minimum aan transportkilometers. Zo ontwikkel je een duurzaam product van hoge kwaliteit.”

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

“Overal. Alles om je heen is inspiratie, het is maar wat je ermee doet en hoe je het opslaat. Natuurlijk is het ook fijn om naar beurzen en tentoonstellingen te gaan, maar ik hou mij eerlijk gezegd niet erg bezig met trends. Want als je teveel op de trends let, dan volg je. Ik ben geen trendvolger maar vrijdenker.”

Wat motiveert u het meest?

“Iets creëren. Er is natuurlijk niets leuker dan met mensen te praten en dat daar mooie dingen uit komen. Dat inspireert, en inspiratie motiveert je weer…”

Wat hebben ETC Design Center Europesanten te bieden aan klanten en interieur professionals?

“Samen bieden wij een zeer inspirerende omgeving waar ideeën en interieurs geboren worden die vernieuwend zijn, maar ook een hoge kwaliteit hebben. Ik kom hier in contact met de juiste doelgroep. Bovendien is het een hele fijne omgeving om in te werken.”

Hoe ziet de toekomst van het interieur eruit?

Het personaliseren, het steeds persoonlijker maken van meubelen- gaat nog groter worden. Ook denk ik dat er steeds meer interieurbouw plaats zal vinden.