Interfurn

“Een interieur moet een verhaal vertellen.”

Hoe bent u met het interieurvak begonnen?

Ron Zaal: “Interfurn is ruim 35 jaar geleden door mijn vader opgestart. Mijn moeder werkte ook in de zaak en ik ben na mijn schooltijd als vertegenwoordiger begonnen. Een echt familiebedrijf dus en ik heb de zaak uiteindelijk overgenomen. Interfurn vertegenwoordigde voornamelijk meubelagenturen. Ongeveer 10 jaar geleden namen wij het bedrijf Hoes en De Winter over. Een bedrijf uit 1812 – zes generaties oud en heel onderscheidend in de exclusieve stoffen. Een prachtige aanvulling op de collectie van Interfurn. Wij vertegenwoordigen nu een heel ruim interieurpakket aan meubelen, stoffen en aanverwante artikelen, kunst en natuurlijk het verf- en behangmerk Farrow & Ball. Verf heb je natuurlijk in allerlei gradaties, maar Farrow & Ball is echt anders qua uitstraling. Mensen denken kleur is kleur, maar dat is niet zo. Kleur is reflectie en heeft alles te maken met de structuur van de verf. Het gaat er namelijk om hoe de lichtinval breekt.”

Hoe zou u uw eigen stijl beschrijven?

“Onze stijl is een beetje eclectisch. Ik hou van een kwalitatieve combinatie van interieurproducten met een antiek element, maar dan met een moderne knipoog en altijd gecombineerd met kunst. De bindende factor is kwaliteit. Ik vind dat een interieur een verhaal moet vertellen. Niet alles hoeft nieuw te zijn. Juist een kunstwerk gekocht tijdens een vakantie of rommelmarkt in Londen of iets ouds van oma en opa vertelt een verhaal binnen jouw interieur. Gecombineerd met een stijlvolle en warme inrichting valt dit dan als een deken om je heen.”

Welke factoren zijn bepalend als een klant een stof uitkiest?

“Je moet in je hoofd hebben welke stijl je wilt. Welke kant wil ik opgaan? Dus wordt het heel klassiek, minder klassiek, modern of een beetje daar tussenin? Dat bepaalt al welke patronen je kiest. Een stof kiezen is anders dan een meubel selecteren want de kwaliteit van een meubel zit in de opbouw van het meubel en de kussens. Ook van belang is natuurlijk waar de stof wordt toegepast. Een gezin met kinderen vraagt natuurlijk om een andere stof dan een wat ouder echtpaar.”

Wat zijn de voordelen van behang in plaats van verf en andersom?

“Met behang kan je een statement maken in je interieur, je kan echt een eyecatcher creëren. Dit kan je voor elkaar krijgen door een behang met een gedurfd motief op een goed zichtbare wand in je interieur te gebruiken. Je krijgt hiermee een prachtig resultaat. Verf is natuurlijk uni, altijd goed en in ieder interieur van modern tot klassiek te gebruiken. Ook hier kan je door kleur een prachtig resultaat in je interieur verkrijgen. Met een relatief kleine investering en inspanning, is met verf je interieur zo om te toveren tot iets nieuws.”

Wat zijn de voordelen als exposant op ETC Design Center Europe?

“Het gezamelijke. Hier in dit centrum kunnen wij de interieurarchitect en zijn of haar klant alles bieden. Zij kunnen volledig ontzorgd worden. Dat is op dit moment waar de klant in het hogere marktsegment naar op zoek is. Het gezamelijke versterkt elkaar.”

Hoe adviseert u klanten die naar ETC Design Center Europe komen?

“Mijn taak is het aandragen van de ingrediënten, de interieurarchitect pikt daar vervolgens dingen uit die hij of zij kan gebruiken in het project. Wij kunnen misschien inspireren, maar de stijl moet natuurlijk bepaald worden door de interieurarchitect.”