Imperial Collection

“Handgemaakt in Nederland - Nederlands kwaliteits product”

Hoe is Imperial Collection begonnen?

Begin jaren 90 is Imperial Collection opgericht door de voormalige eigenaar in Wezep. Na zeer succesvolle jaren werd de oorspronkelijke locatie te klein en werd er verhuisd naar een groter nieuwbouwpand, wederom in Wezep. Imperial Collection groeide maar door en had vanaf de beginjaren al een grote stand in het ETC Design Center. De jaren 2013-2017 waren voor Imperial Collection geen gemakkelijke jaren. Wat resulteerde in een bedrijfsovername in de zomer van 2017 door Imko Molenbuur. Na herstructurering , zoals de verandering van de productie naar Veendam en een kleinere showroom in het ETC Design Center , draait Imperial Collection weer naar volle tevredenheid.

Waarin onderscheid Imperial Collection zich?

We maken een kwalitatief hoogstaand product welke geheel in Nederland wordt geproduceerd. Onze massief beuken rompen worden gemaakt door dezelfde rompenfabriek als bij de oprichting in de jaren 90. Al ons schuim voor de banken en fauteuils wordt geleverd door één van Nederlands beste schuimleveranciers. Voeg hierbij het vakmanschap van onze stoffeerders in Veendam en u ziet het resultaat op onze showroom in het ETC Design Center staan. Garantie voor kwaliteit! Speciaal maatwerk kan door ons geregeld worden. U bedenkt en verkoopt, wij maken het voor U.

Waar haalt u de inspiratie vandaan?

Inspiratie krijg ik op meerdere manieren. Ieder jaar bezoek ik vakbeurzen in binnen- en buitenland. En ik probeer af en toe enkele van onze Engelse, Italiaanse en Belgische stoffenleveranciers te bezoeken. In combinatie met de mooie presentaties van de collega`s op het ETC Design Center Europe en het lezen van de nodige vakliteratuur zorgt dit voor de nodige creatieve inspiratie.

Volgt Imperial Collection de trends?

Wij zijn zeker geen trendsetter. We zijn niet hip en cool, maar we maken wel een mooi product. Diverse modellen zitten al vanaf de beginjaren in onze collectie. Dat geeft de tijdloosheid van onze modellen weer. En maken we een nieuw model dan is het vaak weer geïnspireerd op iets bestaands.
Hoe werkt u samen met stylisten en architecten?
Het ETC is de ideale plek voor winkelier, architect en stylist. Iedereen is bij ons welkom. Waar in Nederland vind je op één locatie zoveel moois bij elkaar. En ook nog op een hoog kwalitatief niveau. Dat is toch een snoepwinkel voor de woon professional. Inspiratie volop en er ook nog zaken kunnen doen.

Hoe ziet de toekomst van het interieur vak eruit?

De functie van het ETC Design Center zal steeds belangrijker worden. Het aantal winkels neemt af. Daarentegen zien we groei in het aantal creatieve studio’s en stylisten. Zij weten optimaal de kracht van het ETC Design Center te benutten. Dit zal in de loop van de tijd alleen nog maar groeien. Producten zoals we met elkaar hier verkopen lenen zich minder voor online verkoop en hebben gewoon deskundig advies nodig. Dat krijgt men in het ETC Design Center gelukkig van alle collega`s. De consument oriënteert zich natuurlijk wel volop op het internet. Zorg ervoor dat je als bedrijf daar goed zichtbaar bent.