House of Rohl

“Het verhaal dat ambacht vertelt – Vier verschillende merken. Eén gedeelde visie.”

Wij geloven dat onderscheidende verhalen het leven uitzonderlijk maakt.

Binnen House of Rohl streven we naar het ontdekken van aloude ambachten, die unieke en lonende verhalen vertellen. Verhalen over plaats en herkomst. Verhalen over toewijding en passie. Verhalen over kunstzinnigheid en traditie.

Meer dan 40 jaar geleden toerde Ken Rohl voor zijn Amerikaanse werkgever langs diverse Europese tradebeurzen. Hij was zo verbaasd over de kwaliteit van keuken- en badkamer kranen, die beschikbaar waren voor de Europese markt, dat hij meteen wist dat hij een gouden kans had.

Dit was het begin van een reis voor de hele Rohl-familie, het opbouwen van een distributiebedrijf, dat uiteindelijk de merken verwierf, dat het eerder met zoveel succes had verkocht.

Tegenwoordig is de House of Rohl-groep eigendom van Fortune Brands, een Amerikaans bedrijf dat genoteerd staat aan de New York Stock Exchange. De visie blijft echter onveranderd om verhalen over ambacht, design en vakmanschap samen te brengen en om onze klanten producten met inhoud en betekenis te bieden.

Victoria + Albert
De baden van Victoria + Albert hebben een internationale reputatie. Elk bad en elke wastafel is gemaakt van een Quarrycast™, een mengsel van vulkanisch kalksteen™ en een unieke hars.

Het is licht, het voelt warm aan en is ongelooflijk sterk. Dit geeft de ontwerpers van Victoria + Albert de vrijheid om vele bekroonde ontwerpen te maken, die een leven lang meegaan.

Riobel
Riobel brassware is geboren in Quebec en geïnspireerd door de meest levendige stad van Canada. De sculpturale vormen verbergen behendig de geavanceerde techniek eronder. Opgericht door een loodgieter, uit een familie van loodgieters, is de filosofie altijd geweest om kranen te ontwerpen voor betrouwbaarheid en gemakkelijke montage.

Riobel, aanbevolen door installateurs en geliefd bij de gebruikers in haar geboorteland, werd eind 2021 gelanceerd in Europa.

Shaws
Shaws werd opgericht in Lancashire, Engeland, in 1897. Het is de oudste fabrikant van keramische keuken wasbakken. Shaws maakt elke wasbak nog steeds met de hand, zoals ze altijd deden. Hun duurzaamheid is ongevenaard. We kennen veel gezinnen die hun Shaws-wasbak al meer dan 100 jaar dagelijks gebruiken.

Perrin & Rowe
Perrin & Rowe maakt luxe kranen en sanitair. In hun Engelse gieterij wordt messing verhit tot 1000°C en met de hand gegoten in mallen. De beste kwaliteit messing wordt gebruikt om een perfecte ‘cast’ te garanderen. Elk stuk wordt nauwkeurig bewerkt, voordat het met de hand wordt gepolijst.

Deze samensmelting van geavanceerde technologie en traditioneel vakmanschap is de bron van de ongeëvenaarde reputatie van Perrin & Rowe op het gebied van kwaliteit.

House of Rohl in het ETC Design Center
De familie Rohl is al haar hele leven op zoek naar verhalen over toewijding, passie en vakmanschap. Binnen House of Rohl zijn diverse merken samengebracht, elk uitzonderlijk in hun categorie, die elkaar perfect aanvullen.

De showroom van House of Rohl in het ETC is de enige permanente House of Rohl showroom op het vasteland van Europa. We kunnen advies geven over ontwerp en specificaties en bieden één aanspreekpunt voor vier van de beste keuken- en badkamermerken ter wereld…