Global Green

“Your Premium Sustainable Materials Hub”

Vandaag de dag worstelen we om op een overvolle planeet te leven. Problemen als vervuiling, giftig afval en de opwarming van de aarde nemen met zo’n angstaanjagende snelheid toe, dat veel specialisten denken dat we ze niet meer kunnen terugdraaien als we nu niets doen.

Onze planeet dringt aan op initiatieven die ons helpen deze realiteit te veranderen. Initiatieven gericht op de ontwikkeling van een circulaire economie, met een positieve sociale en ecologische impact. Initiatieven die helpen om een GLOBALE CULTUURVERSCHUIVING te veroorzaken.

Global Green is ontstaan ​​uit het initiatief om van de wereld een betere plek te maken voor ieder van ons. Meer dan een duurzaamheidsbedrijf willen we een afvalvrij bedrijf zijn en partnerschappen aanmoedigen en implementeren die ons helpen het verschil te maken.

Ons brede assortiment materialen is afkomstig van verantwoorde en duurzame producenten die om ons en het milieu geven.

Nova Kaeru : vernieuwing, kwaliteit en duurzaamheid
Nova Kaeru werkt met wereldwijde, ethische, duurzame en innovatieve producten, gelovend in de balans tussen natuur en mensen, waardoor bewuste consumptie mogelijk wordt.
Door zijn revolutionaire “Low Input Vast Effect” (LIVE™) proces – niet-vervuilend en zonder het gebruik van zware metalen – transformeert Nova Kaeru biologische materialen in duurzame luxe producten die de unieke touch en schoonheid hebben die alleen een materiaal van biologische herkomst kan verwerven.

Erkend als een baanbrekend bedrijf op het gebied van biologisch looien, combineert Nova Kaeru op slimme wijze de productie van plantaardige en vis (pirarucu) biostoffen, met totaal respect voor het milieu, van de grondstof tot het eindproduct.

In 2019 lanceerde Nova Kaeru de beLEAF ™ -technologie van het looien van de olifantsoorplant, waardoor een veganistisch biotype werd gecreëerd met kenmerken die vergelijkbaar zijn met leer. Het product ontving in datzelfde jaar de APFL Award in de categorie “Best Natural Material”.

Ecosimple : Textielafval omgezet in nieuwe premium gerecyclede stoffen
EcoSimple is een pioniersbedrijf in de productie van duurzame stoffen in Brazilië. De constante zoektocht naar nieuwe technologieën en materialen die de impact op het milieu minimaliseren, maakt deel uit van het DNA van het bedrijf.De stoffen worden geproduceerd met gerecyclede garens en andere gerecyclede materialen, die geen chemische processen, water en minder impact op het milieu hebben.

De fabriek gebruikt voor haar creaties technologisch gerecyclede en duurzame materialen, zoals katoen afkomstig van hergebruikte vezels van postindustrieel afval, organisch en BCI, jute, linnen, zijde, EcoVero-viscose, gerecycled polyester vezels van PET-flessen, gerecycled polypropyleen en biologisch afbreekbaar polyamide.

Torcetex : kwaliteit, kracht en schoonheid
Torcetex werkt al 60 jaar op de Braziliaanse markt en produceert draden en stoffen stro voor de hele markt.

Door na te denken over de specifieke behoeften van elk marktgebied, heeft Torcetex zijn assortiment productlijnen uitgebreid om aan alle behoeften te voldoen. Er zijn meer dan 12 lijnen gericht op de meest uiteenlopende markten zoals: meubelen, decoratie, pergola’s, mode, accessoires, waaiers, enz.

Alleen tussen patronen en kleuren zijn er meer dan 900 modellen stro en als we kijken naar de toepassingsmogelijkheden – verven en verouderen, zijn de variaties bijna oneindig. Uw eigen creativiteit bepaalt de grenzen. Naast bestaande modellen staat Torcetex open voor het ontwikkelen van unieke modellen, die aan uw behoefte voldoen en waarde toevoegen aan uw product.

CirclWood :
De tafel is de basis van elk gesprek. Hier kom je samen, vertel je over je belevenissen, maak je plannen voor de toekomst en geniet je van het samenzijn. Een tafel moet praktisch, maar ook mooi zijn.

CirclWood gaat verder en maakt zijn collectie van oude eikenhouten gebouwen die al jaren leeg staan en geen toekomst meer hebben. De gebouwen worden volledig ontmanteld en het eikenhout wordt hergebruikt als nieuwe grondstof.

CirclWood is 100% reclaimed oak wood ( teruggewonnen eikenhout ) als nieuw product. Het gebruik van reclaimed oak wood kan helpen om de druk van de vraag op bronnen van nieuw eikenhout te verlichten, waardoor de bossen in de wereld nog beter worden beschermd.

CirclWood staat voor frisse en pure ontwerpen met een duidelijk duurzaam en circulair verhaal. CirclWood behandeld zijn collectie met Rubio monocoat, de partner in houtbescherming.

CircleFoam :
Hoe kunnen we samen de wereld veranderen? Bij CircleFoam weten we dat u ernaar streeft de beste in uw branche te zijn. En dat betekent dat elk onderdeel van uw product, tot en met het schuim dat u gebruikt, van de hoogste kwaliteit moet zijn, geschikt voor gemakkelijke verwerking in uw fabriek met de minste impact op het milieu.

CircleFoam wordt gemaakt van ingezamelde oude matrassen met een 100% traceerbaarheid. De inzameling hiervan gaat in samenwerking met Matras Recycling Europe. Voor de meubelindustrie en stoffeerders zijn product- kwaliteit en comfort van het grootste belang. Het is essentieel dat u de beste component materialen kiest die de test van levensduur en prestaties doorstaan. Met duurzame elasticiteit en verschillende dichtheden waarin het kan worden geproduceerd, is meubelschuim een superieur opvulmateriaal voor de meubel- en meubelindustrie. Op basis van uw unieke eisen vervaardigen wij schuim in specifieke dichtheden, hardheden, afmetingen en vormen voor uw toepassing, inclusief blokken, platen, stroken of profielen. De duurzame kwaliteit, het comfort en de elasticiteit, plus de toegevoegde waarde van de recyclebaarheid, geven uw product een concurrentievoordeel en een betere positieve perceptie bij uw eindklant.

Belangrijkste voordelen:
Al onze CircleFoam producten worden op maat gemaakt voor de toepassing van elke klant. In tegenstelling tot een in massa geproduceerd kant-en-klaar product, ontwerpen wij onze producten speciaal voor u. Of u nu meer comfort, stevigheid of flexibiliteit wenst, wij hebben de foamoplossingen waarmee uw producten opvallen op de markt.

• Duurzame elasticiteit
• Hoge scheurweerstand en schokabsorptie
• Eenvoudige verwerking
• Verschillende dichtheden om aan het juiste comfortniveau te voldoen
• Sterke maatvastheid
• Handig bij intensief gebruik
• Gemaakt van 100% gerecycled materiaal

Neem het voortouw in uw branche met innovatieve producten die net zo goed zijn voor uw bedrijf als voor de planeet.