Global Green

“Your Premium Sustainable Materials Hub”

Vandaag de dag worstelen we om op een overvolle planeet te leven. Problemen als vervuiling, giftig afval en de opwarming van de aarde nemen met zo’n angstaanjagende snelheid toe, dat veel specialisten denken dat we ze niet meer kunnen terugdraaien als we nu niets doen.

Onze planeet dringt aan op initiatieven die ons helpen deze realiteit te veranderen. Initiatieven gericht op de ontwikkeling van een circulaire economie, met een positieve sociale en ecologische impact. Initiatieven die helpen om een GLOBALE CULTUURVERSCHUIVING te veroorzaken.

Global Green is ontstaan ​​uit het initiatief om van de wereld een betere plek te maken voor ieder van ons. Meer dan een duurzaamheidsbedrijf willen we een afvalvrij bedrijf zijn en partnerschappen aanmoedigen en implementeren die ons helpen het verschil te maken.

Ons brede assortiment materialen is afkomstig van verantwoorde en duurzame producenten die om ons en het milieu geven.

Nova Kaeru : vernieuwing, kwaliteit en duurzaamheid
Nova Kaeru werkt met wereldwijde, ethische, duurzame en innovatieve producten, gelovend in de balans tussen natuur en mensen, waardoor bewuste consumptie mogelijk wordt.
Door zijn revolutionaire “Low Input Vast Effect” (LIVE™) proces – niet-vervuilend en zonder het gebruik van zware metalen – transformeert Nova Kaeru biologische materialen in duurzame luxe producten die de unieke touch en schoonheid hebben die alleen een materiaal van biologische herkomst kan verwerven.

Erkend als een baanbrekend bedrijf op het gebied van biologisch looien, combineert Nova Kaeru op slimme wijze de productie van plantaardige en vis (pirarucu) biostoffen, met totaal respect voor het milieu, van de grondstof tot het eindproduct.

In 2019 lanceerde Nova Kaeru de beLEAF ™ -technologie van het looien van de olifantsoorplant, waardoor een veganistisch biotype werd gecreëerd met kenmerken die vergelijkbaar zijn met leer. Het product ontving in datzelfde jaar de APFL Award in de categorie “Best Natural Material”.

Ecosimple : Textielafval omgezet in nieuwe premium gerecyclede stoffen
EcoSimple is een pioniersbedrijf in de productie van duurzame stoffen in Brazilië. De constante zoektocht naar nieuwe technologieën en materialen die de impact op het milieu minimaliseren, maakt deel uit van het DNA van het bedrijf.De stoffen worden geproduceerd met gerecyclede garens en andere gerecyclede materialen, die geen chemische processen, water en minder impact op het milieu hebben.

De fabriek gebruikt voor haar creaties technologisch gerecyclede en duurzame materialen, zoals katoen afkomstig van hergebruikte vezels van postindustrieel afval, organisch en BCI, jute, linnen, zijde, EcoVero-viscose, gerecycled polyester vezels van PET-flessen, gerecycled polypropyleen en biologisch afbreekbaar polyamide.

Torcetex : kwaliteit, kracht en schoonheid
Torcetex werkt al 60 jaar op de Braziliaanse markt en produceert draden en stoffen stro voor de hele markt.

Door na te denken over de specifieke behoeften van elk marktgebied, heeft Torcetex zijn assortiment productlijnen uitgebreid om aan alle behoeften te voldoen. Er zijn meer dan 12 lijnen gericht op de meest uiteenlopende markten zoals: meubelen, decoratie, pergola’s, mode, accessoires, waaiers, enz.

Alleen tussen patronen en kleuren zijn er meer dan 900 modellen stro en als we kijken naar de toepassingsmogelijkheden – verven en verouderen, zijn de variaties bijna oneindig. Uw eigen creativiteit bepaalt de grenzen. Naast bestaande modellen staat Torcetex open voor het ontwikkelen van unieke modellen, die aan uw behoefte voldoen en waarde toevoegen aan uw product.

CLRD: Inspireert u graag met mooie veelzijdige meubelstoffen
Persoonlijke service en hoogwaardige stofkwaliteit hebben altijd onze hoogste prioriteit. Naast ons zeer uitgebreide assortiment helpen we graag met maatwerkoplossingen voor meubelstoffering en projectinrichting.

Met het welzijn van onze planeet in het achterhoofd hebben we duurzame productieoplossingen geïmplementeerd, die essentieel zijn als het gaat om de bescherming van natuur en milieu.

Dankzij de technologie zijn de stoffen van CLRD in staat uitdagingen in het dagelijks leven te overwinnen. Hierdoor ervaren gebruikers maximaal comfort en veiligheid.

De collectie meubelstoffen wordt vervaardigd door middel van 100% recycled textiel. Textiel uit productieafval wordt verwerkt tot garen en vervaardigd tot een geweven stoffencollectie.

Het proces wordt uitgevoerd zonder gebruik van water en dus zonder uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Stoffen produceren zonder afval, betekent een lage ecologische voetafdruk achterlaten, wat ons helpt een belangrijke rol te spelen in klimaatbescherming.

De gehele collectie meubelstoffen zijn geschikt voor het bekleden van buiten meubilair, binnen meubilair en voor accessoires zoals kussens, plaids.