EBRU

“Wij willen een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid en verantwoord produceren”

Wat kunt u over de collectie vertellen?

Yavuz Gunaydin: “Wij hebben een hele brede collectie van koeienhuiden tot bont. Maatwerk is belangrijk voor ons. Wij ontwerpen veel zelf en in samenspraak met onze klanten. Wij vinden het leuk om traditie, innovatie en creativiteit te combineren. Vakmanschap en vakkennis vinden we belangrijk, dus alles wordt met de hand geproduceerd. Onze vloerkleden passen niet binnen één stijl. Ze passen zowel bij een landelijk als bij een chic interieur.”

Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

“Uit de bladen en fashion. Er ontstaan ook veel ideeën tijdens onze reizen en als we internationale beurzen bezoeken.”

Wat zijn de voordelen als exposant op ETC Design Center Europe?

“Toegankelijkheid voor de klanten, voor de designers. Als een designer of een stylist een interieurplan heeft gemaakt kun je hier binnen een dag klaar zijn met de invulling van dat plan.”

Hoe is het vak de afgelopen jaren veranderd?

“Het is behoorlijk veranderd. De winkelier heeft het moeilijk vanwege de handel op internet. Daarnaast zijn stylisten, designers en architecten steeds belangrijker geworden. Het moet allemaal maatwerk zijn, dus een standaard product wordt steeds minder verkocht. Zeven tot acht jaar geleden hadden we veel meer op voorraad, in vijf afmetingen en kregen wij een order voor één van die afmetingen. Nu is negentig procent van onze productie specifiek maatwerk.”

Waar moeten klanten rekening mee houden als zij een kleed kiezen?

“Het is goed om te letten op de service. Koop een kleed bij een leverancier waarmee je graag zaken wilt doen. Een kleed is om op te leven dus je moet echt goed geadviseerd worden en dat gebeurt in dit centrum.”