Designmix in Carpets

“De Berber kleden zijn stuk voor stuk ware kunstwerken”

Chantal Soetens (1971) studeerde Economie aan de UVA en werkte vanaf 1994 bij interieurwinkel Ambiance Home Decoration in Laren. Bij de firma Brugman, agentuur van de stoffenhuizen als Lelievre, Pierre Frey en Jim Thompson, maakte ze kennis met de interieurzaken van Nederland. In 2004 besloot ze zich geheel toe te leggen op het ontwerpen van interieurs. Inmiddels geeft ze haar geheel eigen draai en smaak aan de interieuradviezen bij Ambiance Home Decoration.

Tijdens een inspiratiereis naar Marrakech ontmoette zij Ismail Mouahid, ontwerper van unieke Berber kleden. Samen met haar zus Nathalie besloot zij om met Ismail en zijn prachtige kleden het avontuur aan te gaan. Na uitgebreide oriëntatie kwam een uitzonderlijke collectie tot stand voor de Nederlandse markt, in het bijzonder voor de retail en speciale projecten.

Nathalie Soetens (1970) werkt sinds 1996 als zelfstandig vormgever voor diverse opdrachtgevers. Haar specialiteit: van eenvoudige huisstijlen en logo’s tot complexe visuele totaalconcepten. Uiteraard inclusief strategiebepaling. Voor tal van organisatie verzorgde zij de corporate identity, creatieve concepten en ook complete advertising campagnes. Deze vinden hun vorm in brochures, websites, advertenties, posters, magazines, mailings, etc. Daarnaast treedt zij op als zakelijk vertegenwoordiger voor een fotograaf en een beeldend kunstenaar.

Onze collectie Berber kleden is afkomstig uit de ontwerpstudio van de (bekende) Marokkaanse ontwerper Ismail Mouahid.

De kleden zijn handgeknoopt en gemaakt van 100% zuiver scheerwol. Het zijn ware kunststukken en elk ontwerp heeft zijn eigen verhaal. Mouahid laat zich inspireren door zowel dessins van oude Berberkleden als de schoonheid van de Marokkaanse natuur. Ruime afmetingen en organische patronen maken ieder kleed uniek. De hoge, zachte pool en het subtiele glanseffect staan garant voor een rijke uitstraling.