De Munk Carpets

“Een tapijt is de sfeermaker en verbindende factor in elk interieur”

Hoe is De Munk Carpets begonnen?

Edwin Tromp, eigenaar van De Munk Carpets: “Toen ik in 1989 bij De Munk Carpets begon mocht ik binnen 2 jaar naar de productielanden reizen voor de inkoop. Zo leerde ik alles over de verschillende tapijten. Het is fantastisch als je de gelegenheid krijgt om mee te kijken op de plek waar het hele productieproces van begin tot einde plaatsvindt. De cultuur in die landen, de warmte en het leven daar, maken dat je heel veel bewondering krijgt voor de wijze waarop deze tapijten gemaakt worden. Alles wordt handgeknoopt of -geweven. Toen ik dat proces zag is mijn grote passie voor tapijten ontstaan. Uiteindelijk hebben mijn vrouw en ik in 2001 De Munk Carpets overgenomen.”

Wat is kenmerkend voor uw bedrijf?

“Wij werken zeer nauwkeurig en we hebben een brede collectie waarbinnen we veel custom-made kunnen produceren.”

Met welke factoren moet een klant rekening houden bij het kiezen van een nieuw vloerkleed?

“Het is goed om te bepalen hoe het tapijt gebruikt wordt. Aan welke materialen geeft men de voorkeur, welke uitstraling moet het tapijt hebben? Een mooi tapijt zorgt voor de juiste sfeer en verrijkt de ruimte. Kijk ook goed naar de kwaliteit van de gebruikte materialen van het kleed.”

Hoe bepaal je de ideale maat van een vloerkleed?

“Een vloerkleed moet groot zijn! Als je een grote ruimte hebt met een te klein kleed dan zijn de verhoudingen niet goed. Je creëert een ruime zithoek door het vloerkleed royaal onder de banken en stoelen te laten doorlopen.”

Kan een klant van tevoren zien hoe zijn / haar op maat te maken ontwerp eruit komt te zien?

“In onze ontwerpstudio kunnen wij concepten, materialen en kleuren op de computer combineren. Het model kan vervolgens digitaal in een interieurfoto geplaatst worden, waardoor het voor een klant direct duidelijk is of het bij de woning en het interieur past.”

Waarom hebt u ervoor gekozen om op ETC Design Center Europe te exposeren?

“Hier zijn wij zeker van een kwalitatief hoog niveau van exposanten en bezoekers. ETC Design Center Europe is echt een verzameling van designers en merken die allemaal op het hoogste niveau werken.”

Welke trends ziet u op dit moment?

“Wij zien dat consumenten steeds vaker echt iets speciaals willen hebben. Het liefst iets dat echt voor hen gemaakt is. Leveranciers die maatwerk leveren hebben in onze ogen de toekomst.”