Casamance

“Mijn werk is mijn passie!”

Hoe bent u als agent begonnen?

“Na jaren als vertegenwoordiger in de branche gewerkt te hebben, wilde ik toch weer graag zelfstandig ondernemer zijn, zoals ik vroeger ook was. Casamance gaf mij de kans om dit werk als agent voort te zetten. Hierdoor kan ik mijn ondernemersdrift combineren met mijn passie voor kleur, dessin, textuur en textiel.”

Kunt u iets over de merken vertellen?

“De Casamance Group is onderdeel van een Frans familiebedrijf en beheert drie merken, waaronder Casamance. Dit is een courant merk qua prijs en toegankelijkheid. Tegelijkertijd is Casamance ook onderscheidend op het gebied van kwaliteit en weeftechnieken. Daar hebben we ook prijzen mee gewonnen. Ieder jaar brengt Casamance een voorjaars- en een najaarscollectie uit.”
MISIA heet het nieuwe merk dat wij vanaf de voorjaarsbeurs ook op de showroom hebben. MISIA is geïnspireerd op de Franse traditie van stijl en put uit de vrije, avantgardistische wereld van de Parijse jaren twintig: vrolijk en creatief, provocerend en gedurfd, smaakvol en verfijnd.

Welke aspecten van uw werk zijn het leukst?

“Het leukst vind ik de combinatie van mooie producten en het contact met de klant. De meeste klanten zijn ontzettend vriendelijke, enthousiaste mensen. Als ik ze bel voor een afspraak dan zeggen ze, wat leuk, wanneer kom je? Of ze bellen mij wanneer ze een project hebben. Dat maakt dat je eigenlijk samen een toekomst aan het bouwen bent.”

Is er een stijl die u erg aanspreekt?

“Ik hou ervan als je een mix van stijlen ziet die in harmonie is. Dat vind ik spannender dan één bepaalde stijl, dan wordt het al snel braaf. Een interieur mag juist best iets spannends in zich hebben, er mag best af en toe iets in detoneren.”

Waarom hebt u voor ETC Design Center Europe gekozen?

“Ik denk dat je door je kracht de bundelen uiteindelijk samen sterker staat. Je kunt met elkaar meer bezoekers aantrekken en bedienen.”

Hoe ziet de toekomst voor de interieurbranche eruit?

“Mensen kiezen steeds vaker voor kwaliteit en willen vakmanschap en ambacht terugzien in de producten. Ik zie de toekomst dan ook zonnig in voor het hogere segment.”

Over Casamance…

Casamance is een geliefde Franse uitgever van stoffen, behang en wandbekleding over de hele wereld. Het merk geeft nieuw leven aan eigentijds meubilair en bedenkt de klassiekers van morgen. Bovendien zijn hun ontwerpen tijdloos en zorgen er altijd voor dat uw interieur verfraaid wordt.

De collecties van Casamance zijn onderscheidend door het fijne gebruik van kleur, motieven en hoge kwaliteit materialen. Het samenspel van de gebruikte kleuren kan elke denkbare ruimte prachtig bekleden. Het merk is terug te vinden in elk continent op de wereld met maar liefst vijftien dochterondernemingen. Daarbij zijn wij erg trots te kunnen zeggen dat wij één van de drie showrooms bezitten. De andere twee showrooms bevinden zich in Parijs en Londen.

Visie en stijl

Met de bescheidenheid en verfijning van de Franse verfraaiing, draagt Casamance een schoonheid naar buiten die mode en tijd overtreft op het gebied van zijn stoffen en behang. Het merk geeft kracht aan hedendaagse interieurs en verwarmt authentieke omgevingen. Casamance biedt particulieren, professionals en decorateurs een breed assortiment die bij verschillende decoratieve stijlen past.

Expertise

Het styling team van Casamance bestaat uit kleurspecialisten en stylisten. Een groot deel van dit team werkt hier al vanaf het ontstaan van het merk. Deze mensen, die feitelijk het hart en ziel van Casamance zijn, stoppen alles in het merk. Hun gevoeligheid en passie wordt ingezet om een gevoel van geluk te creëren. Deze komt tot stand uit een perfecte harmonie in afbeeldingen en kleuren.

Showroom van Casamance bij ETC

ETC Design Center Europe is hét exclusieve interieurplatform in Nederland. Hier wordt u geïnspireerd en geïnformeerd in een creatieve omgeving. Hier komen agenten en producenten van exclusieve merken, interieur professionals, consumenten en pers tezamen.

De collectie van Casamance staat hier uitgebreid tentoongesteld in een showroom. De stoffen, behang en wandbekleding collecties zijn een bezoekje waard, laat u inspireren door de bijzondere en doordachte designs. We voorzien u graag van passend advies. Door de uitgebreide collectie zit er voor iedere smaak en project iets bij. Samen vinden we de oplossing die geheel voldoet aan uw wensen en past bij de ruimte. Maak kennis met de producten van Casamance bij ETC. Ervaar en voel de kwaliteit, zo weet u zeker de juiste keuze te maken.

We ontvangen u graag in onze showroom!