Berendsen Collection

“Uw meubel, uw sfeer, een echt Nederlands fabricaat.”

Berendsen Collection bestaat al zo’n 50 jaar. Op 1 juni 1964 is Frans Berendsen begonnen met de productie van gestoffeerde kwaliteitsmeubelen.

Na enkele verhuizingen komt Berendsen terecht aan de Einsteinstraat in Lichtenvoorde. Met een nieuw pand wordt verwacht enkele decennia vooruit te kunnen. De vraag naar eigentijdse meubelen wordt alsmaar groter. Tevens is er in deze tijd behoefte aan een showroom. In 1990 wordt er een nieuwe hal geplaatst. Zo kan Berendsen Collection verder groeien en kunnen ze gebruik maken van een showroom die bij de fabriek gevestigd is.

In het jaar 1997 komen Sharon en Ronald Elschot in de zaak werken. Samen met hen werd de collectie en de capaciteit van het bedrijf verder uitgebouwd.
In hun pand in Lichtenvoorde richt Berendsen zich volledig op maatwerk en de productie van de eigentijdse meubelen. Om dit zo efficiënt mogelijk in te richten is er bewust voor gekozen om hier geen showroom bij te maken. Berendsen Collection presenteert hun (nieuwe) modellen bij ETC Design Center Europe in Culemborg.