Belliny Fabrics

“Mijn collectie draait om kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Ik wil echt iets exclusiefs aanbieden.”

Hoe bent u met uw eigen stoffenlijn begonnen?

Claire Declemy: “Vijf jaar geleden ben ik met mijn eigen stoffenlijn begonnen. Het is echt mijn eigen bedrijf, ik werk alleen. Ieder jaar breng ik een nieuwe collectie uit. Het zijn stoffen voor projecten, dus ze zijn standaard brandvertragend, hard-wearing, wasbaar, vuil- en waterafstotend. Het is daardoor voor zowel gezinnen als voor hotels en restaurants heel geschikt. Ik heb een samenwerking opgebouwd met exposanten hier op ETC Design Center Europe, veel meubelfabrikanten werken met mijn eigen collecties. Van deze hele collectie heb ik een sample service op voorraad dus iedereen kan meteen stalen meenemen. Dus je kunt na je bezoek aan ETC Design Center Europe meteen thuis kijken hoe het in de ruimte staat.”

Is er iemand in het vak die u inspireert?

“De internationale beurzen inspireren mij. Het is niet zozeer een stylist of een persoon, maar het is meer wat er gepresenteerd wordt op de beurzen. Ik vertaal die inspiratie vervolgens zelf naar de de Nederlandse markt.”

Hoe bent u op ETC Design Center Europe gekomen?

“Via mijn vader, want ik heb eerst bij Declemy Design – het bedrijf van mijn vader – gewerkt. Hij had een showroom op ETC Design Center Europe en vanuit daar ben ik elke keer een stapje verder gekomen. Ik ben hier drie keer binnen ETC Design Center Europe verhuist, elke keer wat groter.”

Waarom zou u een klant of een stylist aanraden om op ETC Design Center Europe te gaan kijken?

“Onder één dak kan je meteen al zo veel leveranciers ontmoeten. Ik probeer ook wat modernere merken te laten zien. Ik hoop dat we op den duur echt een centrum creëren met een mix van alle stijlen en merken bij elkaar. Als winkelier kun je natuurlijk heel goed gebruik maken van die showrooms, want je kunt nooit alle modellen in je eigen winkel plaatsen. Voor de klant is het ook fijn dat we een onderlinge samenwerking met de exposanten binnen ETC Design Center Europe hebben.”

Is het interieur vak de afgelopen jaren veranderd?

“Er zijn veel meer merken gekomen, dus er is veel meer concurrentie. Klanten en particulieren zijn ook bereisder. Ze weten veel meer, dus je moet heel goed opletten wat er allemaal om je heen gebeurt. Soms zou ik willen dat de gunfactor weer wat belangrijker werd, nu ligt de focus wel heel erg op prijzen.”

Hoe ziet de toekomst van uw bedrijf eruit?

“Ik denk op dit moment veel na over de combinatie van offline en online. Ga ik het wel of niet doen? Ga ik bijvoorbeeld een app ontwikkelen? Ik denk dat je bij de tijd moet blijven, anders word je ingehaald. Offline zal ik altijd wel actief blijven omdat ik met stoffen werk. Je moet stoffen zien en voelen. Offline en online zijn twee verschillende werelden, maar ik denk dat online steeds belangrijker wordt, ook voor mij.”