Bart Brugman

“Ik leer nog iedere dag, maar veel ervaring maakt het werk echt leuker en prettiger.”

Hoe bent u als agent begonnen?

Bart Brugman: “Mijn vader zat al in dit vak. Toen ik jong was deed ik vaak vakantiewerk bij hem. Na de middelbare school heb ik nog een paar jaar gestudeerd, andere banen gehad en muziek gemaakt, maar ik kwam steeds terug. In 1985 ben ik samen met mijn vader en mijn broertje met Brugman in Landsmeer begonnen en in 2004 ben ik voor mezelf begonnen in Aalsmeer. Ik doe dit werk dus al van jongs af aan. Inmiddels runnen mijn vrouw Margreet en onze zoon Ben ons bedrijf en hebben wij ons gespecialiseerd in stoffen en behang.”

Welke aspecten van uw werk vindt u leuk?

“Werken met mooie spullen, dat is in mijn geval heel belangrijk. Ik moet over ieder product iets kunnen vertellen, anders vind ik het niet interessant. Wij opereren op het hoogste niveau in de markt en daar heb je te maken met de mooiste producten en de leukste klanten en projecten. Als je zo lang in het vak zit als ik dan doe je veel ervaring op en dat maakt het werk een stuk leuker en prettiger. Ik leer nog iedere dag, maar het is fijn om iets te zien en dan meteen te weten hoe of wat.”

Is er iemand die u inspireert?

“Ik ben een grote fan van Piero Fornasetti . Hij had een enorme fantasie en humor en beschikte over het vermogen om zijn originele creaties en ontwerpen vanuit het niets zelf met de hand te maken. Zijn ontzettend veelomvattende werk is een eindeloze bron van inspiratie. Zijn nalatenschap wordt zeer zorgvuldig en liefdevol beheerd door zijn zoon Barnaba met wie ons merk Cole & Son een schitterende behangcollectie heeft gemaakt waar wij dagelijks met heel veel plezier mee werken.”

Hoe bent u op ETC Design Center Europe terechtgekomen?

“Dit centrum bestaat al een hele tijd. Wij hebben begin 2011 besloten om hier een tweede showroom te openen, naast onze showroom in Aalsmeer. Als snel bleek dit een gouden zet en hebben wij onze showroom in Aalsmeer in 2016 zelfs gesloten. Het is gewoon heel erg handig voor onze klanten om hier naartoe te komen en meerdere firma’s tegelijk te bezoeken.”

Waarom zou u een stylist of een architect aanraden om op ETC Design Center Europe te gaan kijken?

“Dit is de ideale plek om naartoe te gaan omdat je veel firma’s op één locatie hebt. Het is gewoon heel praktisch. Daarnaast is het niveau steeds hoger geworden en het totale aanbod steeds breder en interessanter.”

Hoe ziet de toekomst van het interieur eruit?

“De interieurmarkt is de afgelopen decennia enorm veranderd. Er zijn minder winkels en meer zelfstandig werkende professionals dan voorheen. Net als elders in de wereld zijn de merkenshowrooms belangrijker geworden voor de interior designers en stylisten bij het maken van hun interieurs. ETC Design Center Europe is hierbij in Nederland natuurlijk niet meer weg te denken en is op het hoge niveau ook nog eens behoorlijk uniek in de wereld. Alleen in New York, London en Parijs zijn er vergelijkbare locaties, meer kan ik niet verzinnen. Onze klanten hebben steeds vaker onze hulp en input nodig en wij zijn er meer dan ooit op ingesteld om hen hierin bij te staan. Samen moeten we de consument blij maken en dat is in een tijd waarin je online alles zelf kunt kopen een grote uitdaging.”