Amitabha Studio

“Our mission is to bring light to your home”

Amitabha Studio, opgericht door het creatieve duo Davide Piai & Kimberly Poppe, is de thuisbasis voor unieke handgemaakte designlampen die zijn ge-üpcycled van antieke en vintage Delftse keramische vazen. Van het vinden van unieke stukken Delfts blauw tot het kiezen van de juiste stoffen om ze een eigentijdse twist te geven, tot het met de hand maken van functionele lampen met de beste materialen – Amitabha Studio doet het allemaal. Zij zien hun lampen niet alleen als verlichtingsarmaturen, maar als functionele kunstwerken die licht in de ruimte en in het leven brengen.

Davide is een vakman die altijd een passie heeft gehad voor het maken van mooie dingen, of het nu kunst, muziek en zelfs eten is. Kimberly is een kunstenaar en interieurontwerper die studeerde aan Parson’s School of Design in NYC. Samen delen ze een liefde voor kunst, design en het brengen van schoonheid in het dagelijks leven.

Na een uitgebreide zoektocht naar de juiste verlichting had het duo moeite om lampen te vinden waar ze van hielden, dus besloten ze het heft in eigen handen te nemen. Geïnspireerd door de unieke geschiedenis en kunst van Nederlands Delfts aardewerk uit Nederland, vonden ze een prachtige antieke Delftse vaas en combineerden deze met een felrode lampenkap en snoer om een ​​lamp te creëren die zowel eigentijds als klassiek aanvoelde. Dit creatieproces leidde tot een herontdekte liefde voor handwerk. Omdat het duo ook een achtergrond heeft in de kunstgeschiedenis en graag de verhalen achter dingen ontdekt, voelde het blijven werken met antieke en vintage Delftse stukken volkomen natuurlijk.

De missie van Amitabha Studio is om licht (letterlijk en figuurlijk) in huis te halen. Met elk van haar stukken brengt Amitabha Studio het licht van de studio tot jouw thuis.