Date: 20 August 2018


Verlichting van Maretti Lighting doet meer dan alleen licht geven. In het design van de verlichtingsarmaturen en lichtplannen laat Maretti zich vooral inspireren door de wensen van haar klanten.

Dit zijn enerzijds de Nederlandse topdesigners wiens ontwerpen Maretti vertaalt naar prachtige lichtarmaturen, anderzijds eigenaren van onder meer villa’s, hotels, restaurants, winkels, kantoren en wellness resorts met specifieke wensen en eisen ten aanzien van de verlichting voor hun renovatie- of nieuwbouwproject.

Voor elke branche heeft Maretti Lighting de juiste professional in huis. Goed luisteren naar klanten resulteert dan ook altijd in een perfect lichtplan, volledig afgestemd op het interieur en de persoonlijke smaak van de klanten. Het lichtplan wordt ingevuld met designarmaturen uit de verschillende collecties van Maretti Lighting en naar wens maakt Maretti armaturen geheel op maat. Met als eindresultaat een interieur dat prachtig wordt uitgelicht en waarin alles klopt. Tot in detail.

De designercollectie van Maretti omvat vele bijzondere creaties, vaak speciaal ontworpen voor een specifiek project, maar omdat alles in eigen fabriek vervaardigd wordt, kunnen de armaturen passend gemaakt worden voor elk project. Het deskundige personeel kan, dankzij uitgebreide technische kennis en de geavanceerde machines, alle denkbare materialen bewerken, zoals brons, glas, metaal en rvs. Zo kunnen zij ieder ontwerp vormgeven, van glas buigen tot lassen, lasersnijden, zandstralen en spuiten. Maatwerk tot in finesse.

Spectaculaire creaties voor de ultieme lichtbeleving
Treffende voorbeelden van maatwerk dat in projecten wordt verwerkt zijn de Glass Jewel, de Duchess, de Dream en de Ring serie.

De Glass Jewel is met recht een juweel van een ontwerp uit de eigen designstudio van Maretti. De bronzen armen die de glazen stenen omsluiten, bevatten een led lichtbron die de steen laat schitteren. Volledig met de hand vervaardigd is dit een kroon die in elke denkbare variant opvalt en een interieur laat stralen.

Zeer geliefd is ook de Dream, een subliem ontwerp van Robert Kolenik. Prachtig als kroon en heel imposant zoals deze in enorme afmetingen diverse hotels en restaurants siert.

De Duchess kroon is ontworpen door HIP Studio. Een eigentijdse variant op de bekende kroonluchter. Sierlijk door de rookglazen kelken geplaatst op een robuuste, donker houten ring. Het formaat van de Duchess wordt aangepast aan de ruimte waarin deze komt te hangen. Altijd een prestigieuze blikvanger.

Met de Ring serie kan elke denkbare combinatie gerealiseerd worden. Vele exemplaren achter elkaar op gelijke hoogte maken een grote ruimte gezellig. Hang de Ring in verschillende formaten onder elkaar en er ontstaat een chique kroonluchter, zwierig en elegant.


Inspiratie voor elke branche

Maretti wil haar klanten graag de kans geven te ervaren hoe de verlichting van Maretti Lighting een interieurontwerp naar een hoger plan tilt. Daartoe presenteren zij in hun showrooms, voor elke branche waarin zij werkzaam zijn, volop inspiratie en innovatieve verlichtingsoplossingen.

Waar iets onmogelijk lijkt, begint voor ons de uitdaging!