Kendix Allure

“”

Na zes succesvolle decennia Kendix is het tijd voor reflectie. Terugblikken én vooruitkijken. De tijd is rijp voor een tweede collectielijn. Met trots stellen we u Kendix Allure voor: high-end ontwerpen, bezield door het erfgoed van Hollandse meesters en met een hedendaagse twist van Dutch design. Voor mensen met een voorliefde voor ingetogen luxe.

Het is tijd voor een middenweg tussen het minimalistische van moderne vormgeving en de weelde van een klassieke stijl. Onderga de aantrekkingskracht van een ontwerptaal met diepgang en subtiele accenten. Claire-obscure: spelen met licht en schaduw. Kendix Allure laat overtuigend zien dat donkere tonen levendig zijn en dat lichte kleuren sprekend en karaktervol ogen. In combinatie sluiten ze perfect aan bij een eigentijds interieur.

De klasse van klassiek ontmoet het eigene van eigentijds

De aantrekkingskracht van kunst

Voor de compositie van dessins maken we een doordachte selectie uit de overvloedige beeldtraditie van de lage landen. Teruggrijpen op schilderkunst door de bevlogen meesters van de gouden eeuw. Niet het theatrale van geënsceneerde schutterstukken, maar het serene van stillevens. Of de subtiele toetsen van een intiem portret op een sobere achtergrond. Kendix Allure staat voor details die een tweede blik waard zijn.

Een modern perspectief op ons rijke erfgoed

De ruige schoonheid van de natuur

Andere dessins en unistructuren van Kendix Allure zijn ingegeven door een onbevangen blik op de natuur. Paradijselijk of wild. Bloemen, blad, zand of rijp. Charmante imperfecties, zoals het karakteristieke van een doorleefd gebouw: craquelé en patina vertellen een poëtisch verhaal.

De schoonheid van het onvolkomene

Een gesprek tussen kunst en natuur

Verleidelijke materialen en kleuren

Vaste waarde is onze onmiskenbare keuze voor superieure materialen, gelaagde weefsels en meesterlijke textielbewerkingen. De handtekening van Kendix blijkt ook uit het onderscheidende kleurenpalet, speciaal voor Kendix Allure samengesteld. Verleidelijke élégance voor fijnproevers.

Gelaagde luxe, ingetogen grandeur

Pure kunstwerken van de natuur

Een zacht, getemperd kleurenpalet

Zestig jaar KENDIX in vogelvlucht

Vanaf 1958 een eigen gezicht

Het merk Kendix International Textiles is in 1958 opgericht door de eigenaar van Linnenweverij van Dijk, een ambachtelijke Brabants familiebedrijf uit 1848. De nieuwe naam markeert de andere koers en internationale artistieke ambities.

Kendix richt zich van meet af aan op de top van de markt. Het bedrijf produceert hoogwaardige stoffen met een karakteristiek design. Daarvoor trekt Kendix inventieve afgestudeerden van kunstacademies aan. Al gauw presenteert het bedrijf collecties in Amsterdam, Frankfurt en Parijs. Het merk wordt steeds bekender in binnen- en buitenland en maakt een onstuimige groei door.

Alles in eigen hand

In 2005 heeft Kendix na allerlei omzwervingen een thuis gevonden bij Artex, onderdeel van multinational Hunter-Douglas. Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd producent van exclusieve, trendsettende stoffen van een superieure kwaliteit. Vormgeving, weefsels en materialen voldoen aan hoge esthetische en technische maatstaven. Kendix ontwerpt en ontwikkelt elke collectie in eigen huis, van eerste concept via schetsontwerp, kleuruitwerking en vertaling in garens en weefstructuren tot het uiteindelijke dessin.

Een complementaire ontwerplijn

Op de 60e verjaardag van Kendix is het in 2018 tijd voor een vervolgstap: de collectie onder de noemer inspiration for modern living is te beperkt om het hele spectrum van onze ontwerpvisie en inspiratie te vangen. Daarom introduceren we de tweede, aanvullende collectielijn Kendix Allure, voor mensen met hartstocht voor ingetogen luxe. Het ontwerp-dna van Kendix verloochent zich niet. Daarom delen beide collectielijnen het gebruik van eersteklas materialen en een zelf gecomponeerd kleurenpalet.

Kendix
Inspiration for modern living

Kendix Allure
Inspiration for exclusive living

De drijvende krachten in onze studio

Onze ontwerpers wijden zich vol overgave en vindingrijkheid aan iedere collectie. Hun oorspronkelijke kijk op kleur, textuur en dessins en hun kennis van materiaal en textielbewerkingen vormt de kracht van Kendix. Ze zijn opgeleid aan gerenommeerde academies waaronder de nabije Design Academy in Eindhoven. Daarna deden ze waardevolle praktijkervaring en kennis van op bij internationaal bekende ontwerpers, trendanalisten en architecten. Ze blijven hun creativiteit gretig voeden door trends en ontwikkelingen te volgen in architectuur, kunst en design.